Search
Close this search box.

Sigma brengt 17mm, 23mm en 50mm lenzen uit

Geüpdate op 21/02/2023 door Yoreh

Sigma gaat twee lenzen uitbrengen voor full frame camera en doet er ook nog een prime model bij voor APS-C gebruikers. De drie lenzen kunnen we misschien al zien tijdens de CP+ 2023 Tech show in Japan. 

Het gaat om een groothoek en standaard prime voor full frame lenzen en een 35mm lens voor APS-C camera’s. Sigma stond ooit bekend als budget lens maker, maar draagt tegenwoordig de naam van high-end lens producent tegen scherpe prijzen.

Lenzen voor Sony E, Leica, Panasonic, Sigma L en Fujifilm X

Dat klopt, Nikon and Canon ontbreken in het lijstje en dat komt doordat ze verbieden dat andere merken lenzen maken voor Nikon Z- en Canon RF-vattingen. Doordat Sigma goede lenzen blijft produceren duwen ze de twee camera giganten in het nauw en wie weet zal het ooit nog veranderen.

Sigma 17mm f/4 DG DN

Volgens Mirrorless Rumours is een van de lenzen die wordt aangekondigd een 17mm f/4 DG DN lens. Deze is bedoeld voor full frame camera’s en bestaat uit 9 elementen in 8 groepen, met een minimale focusafstand van 120mm. De lens weegt net aan 225 gram en 220 gram voor de E-vatting. Dit maakt de lens heel licht en een goede reisvriend.

Sigma 50mm f/2 DG DN Contemporary

De tweede prime lens voor full frame camera’s is de Sigma 50mm f/2 DG DN Contemporary. Deze is niet zo snel als de als bestaande Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art, maar is met 350 gram wel een stuk lichter. De Sony E-vatting lens is zelfs 6 gram lichter dan de andere vattingen. Daarbij is een maximaal diafragma van f/2 nog altijd perfect voor scherpte-diepte effecten en donkere omstandigheden. De 50mm bestaat uit 11 elementen over 9 groepen, met een minimale focusafstand van 45 centimeter, 1:6.9 vergroting en filter diameter van 58mm.

Sigma 23mm f/1.4 DC DN Contemporary voor APS-C

Gelukkig denkt Sigma ook aan de APS-C camera sensor gebruikers. De Sigma 23mm f/1.4 DC DN Cont. heeft een equivalent van 34.5mm in full frame, vanwege de 1.5x sensor crop, en dat maakt hem goed voor straat- en portretfotografie. De lens heeft 13 lenselementen, verdeeld over 10 groepen, een minimale focusafstand van 25cm en weegt 340 gram.

Prijs en beschikbaarheid Sigma lenzen

Wat de lenzen gaan kosten en wanneer ze uitkomen is nog niet bekend. Maar, het is goed mogelijk dat ze worden aangekondigd tijdens de CP+ 2023 Tech Show in Japan.

Wat is CameraDeals?

Wij van Camera Deals vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kun je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera smartphones, camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen we bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!Camera-Deals-Logo-2022-150px-klein

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-cameradeals.nl

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt en het is normaal als je de betekenis niet weet. In ons woordenboek leggen we de voorkomendste camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf je bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Nieuws en recente posts

Tags:

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

      Laat een reactie achter