Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sigma gaat lenzen maken voor Canon RF vatting

Geüpdate op 02/03/2023 door Yoreh

Goed nieuws voor Canon EOS R-serie gebruikers, want het lijkt er op dat Sigma nu ook lenzen op de markt gaat brengen met een RF-vatting.

Update - 02-03-2023Canon weigert nog altijd om Sigma RF-vatting lenzen toe te laten en het Japanse bedrijf wil de vergunningen voor zichzelf behouden. Nikon is overstag en laat prime lenzen door Sigma maken. Wie weet dat Canon bijdraait in de toekomst.
 

Op dit moment zijn er al heel wat goede RF-objectieven voor de Canon EOS R-serie, maar het nadeel is dat ze bijna allemaal duur zijn. Uiteraard heb je dan de allerbeste kwaliteit, maar niet iedereen heeft genoeg geld voor meer dan één lens.

Sigma is enorm populair onder fotografen en filmers omdat de prijs bijna de helft is en de kwaliteit bijna even goed als die van Canon. Je kunt je dan ook voorstellen dat als er Sigma RF-lenzen op de markt komen, deze razend populair zullen worden.

Bekijk ook: de beste Canon RF-objectieven 

Canon-EOS-R5-systeemcamera-cameradeals

Canon EOS R5

Op dit moment produceert Sigma voornamelijk systeemcamera lenzen voor de L-vatting en Sony E-vatting. Echter, zijn dit geen nieuwe lenzen, maar spiegelreflexcamera lenzen met een andere vatting. Door dit te doen loop je het grootste voordeel van systeemcamera lenzen mis: de afstand tussen sensor en de achterkant van de lens wordt kleiner, waardoor er een betere gegevensoverdracht en lichtsterkte plaatsvindt.

Het voordeel van objectieven die speciaal voor systeemcamera’s zijn gemaakt, is dat ze lichtsterker worden. Hierdoor zien we zo veel f/2 en kleine 85mm f/1.4 lenzen op de markt.

Samyang-85mm-F1-4-Canon-RF

Samyang 85mm f/1.4 Canon RF

Canon heeft laten weten dat Sigma waarschijnlijk RF-lenzen gaat maken, maar het is nog niet 100% bevestigd. Als het bericht klopt, dan zal dit ook goed nieuws zijn voor Canon omdat er een grote groep filmers en fotografen over de streep worden getrokken. De kosten voor een complete set lijken dan mee te vallen.

Canon EOS R-modellen van dit moment

Op dit moment heeft Canon de volgende modellen op de markt:

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0