Zoek
Sluit dit zoekvak.

De GoPro HERO 9 is beschikbaar: 5K film, 20MP foto’s & LCD-Scherm voorzijde

Geüpdate op 17/09/2020 door Yoreh

Eerder hebben we al de gelekte foto’s van de nieuwe GoPro Hero 9 kunnen bemachtigen en nu is hij dan ook echt aangekondigd. De nieuwe Action Camera kan filmen in 5K, maar foto’s van 20 megapixels, heeft een Lcd-scherm aan de voorzijde en heeft een verwisselbare lenscover.

Waar de GoPro 7 en GoPro 8 nog Black nog enigszins op elkaar leken qua specificaties, heeft de GoPro 9 een grote sprong vooruit gemaakt. Uiteraard is het nieuwe 1.4 inch extra scherm aan de voorzijde het meest in het oog springend. Deze is in het leven geroepen.

Gopro-hero9-black-action-camera- (4)

Fysiek groter dan voorganger

Het scherm aan de achterzijde is met 2.27 inch groter dan zijn voorganger en dat zorgt ervoor dat de hele GoPro iets groter is geworden. De GoPro 9 weeg 159 gram en maakt gebruik van nieuwe batterijen. De accu’s van de oudere versies werken niet op deze nieuwe Hero 9. Dit is helemaal niet erg, aangezien de accu’s 30% groter zijn een en grotere capaciteit van 1720 mAh hebben. Daarnaast zijn de nieuwe accu’s volgens GoPro beter bestand tegen koud weer.

Gopro-hero9-black-action-camera- (4)

Eigenschappen GoPro HERO9 Black

 • Filmen in 5K met 30fps, 4K met 60fps en full HD met 240fps
 • 20 megapixel foto’s met Superfoto en HDR
 • HyperSmooth 3.0 met ingebouwde horizontaalstelling
 • TimeWarp 3.0
 • Timelapse-video bij nacht
 • Livestreamen in 1080p
 • Webcammodus
 • Power Tools: HindSight, LiveBurst, Geplande Capture, Duur-capture
 • Robuust en waterdicht tot 10 m
 • Krachtigere luidspreker
 • Stereo- en RAW-audio
 • Voorinstellingen en aangepaste voorinstellingen
 • Sneltoetsen op het scherm
 • Groot 2.27 inch touchscreen met scherm aanraken om te zoomen aan de achterkant
 • 1.4 inch scherm biedt voorbeeld of status aan de voorkant
 • Bitrate van 100 Mbps
 • H.264 (AVC) en H.265 (HEVC) MP4-video-indelingen
 • Gegevensoverlays
 • Gezichts-, glimlach-, knipper- en omgevingsdetectie
 • Wifi en bluetooth

Gopro-hero9-black-action-camera- (4)

Knoppen

De fysieke knoppen op de Hero 9 Black zijn groter geworden en makkelijker te bedienen wanneer je handschoenen draagt. Er wordt technologie van de GoPro Max 360 gebruikt door de ingebouwde gimbal-soort horizon leveling te gebruiken in real-time.

In oktober wil GoPro een nieuwe Max Lens Mod accessoire van € 80 uitbrengen waarmee je HyperSmooth video stabilisatie en Max SuperView ultra-wijd foto’s en video’s kan opnemen.

Gopro-hero9-black-action-camera- (4)

Hypersmooth 3.0

Uiteraard beschikt de 9e versie van deze actie camera over een vernieuwde video stabilisatie Hypersmooth 3.0, TimeWarp 3.0 en HDR Night Lapse video.

Filmen in 5K 30p

Uiteraard is de 5K videofunctie voor de filmmakers een van de meest interessante eigenschappen. In zowel 5K als 4K 60p wordt er een bitrate gebruikt van 100Mbps. Na het filmen is het zelfs mogelijk om foto’s van 14.7 megapixels uit het 5K beeld te halen. Op deze manier hoef je niet meer te beslissen of je gaat fotograferen óf filmen, je kan namelijk beide tegelijk doen!

Livestream in 1080p

De camera is zonder enige extra instellingen ook te gebruiken als web-cam voor videoconferenties in 1080P. Het is mogelijk om direct vanaf de camera te streamen of om de camera aan de computer aan te sluiten en als webcam te gebruiken.

GoPro-Hero9-Black-pakket

Nieuwe verpakking

Ook interessant is de nieuwe verpakking, die een stuk minder plastic bevat. De oude vierkante plastic dozen wogen zwaar op het milieu en daarom heeft het bedrijf er voor gekozen om dozen van karton te maken.

Prijs

De GoPro Hero 9 Black is al te koop voor €479 en dan heb je hem morgen in huis.

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste camera en objectief prijs in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk en wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws op camera en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste lens, camera en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

De beste camera’s en drones van dit moment

Beste-lijsten-omslag-330

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen voor je opgesteld om je te helpen de beste camera voor jou te kiezen

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts