De nieuwe RED V-Raptor XL is groot, duur en heel goed

Geüpdate op 04/08/2022 door Yoreh

Het was het eerste bedrijf dat de box-vormige cinema camera op de markt bracht en nu heeft RED Digital Cinema een grotere V-Raptor XL op de markt gebracht voor €41,500 (excl btw). 

De opvolger van de V-Raptor is de XL-versie die de grootste RED-sensor tot nu toe bevat. Je krijgt namelijk een 35.4 megapixel 8K-sensor waarmee je bizarre 8K 120fps kunt schieten.

RED-V-Raptor-XL-cameradeals

Gemaakt voor cinema

Uiteraard krijg je met de V-Raptor XL standaard aansluitingen als 3 SDI-poorten, GenLock, Mini-XLR en timesync. De RED-gebruiker krijgt eindelijk een eigenschap waar al lang naar gevraagd word: interne ND-Filters. De filters gaan van 2 tot 7 stops in stappen van 1/3-, 1/2-, of 1-stop intervallen. Het is mogelijk om de PL-vatting voor een EF-vatting te vervangen, zodat je meer keus uit objectieven hebt.

Gold of V-accuvatting

Je hebt de keuze uit een Gold of V-accuvatting aan de achterzijde waarmee je de camera van 12V of 24V stroom kunt verzien. Je hebt twee 3A/D-Tap uitgangen, drie 2-pins uitgangen van verschillende voltages aan de achterzijde en één 3-pins 3D Fischer uitgang aan de voorzijde. Dit betekent dat je elke accessoire op je rig kunt zetten.

RED-V-Raptor-XL-cameradeals

Andere in- en uitgangen

  • Output voor de DSMC3 Touch 7″LCD
  • 3x 12G-SDI met 6G/3G/1.5G-SDI modussen – Kan tot DCI 4K 60p uitzenden
  • 1x 3G/1.5G-SDI uitgang
  • Draadloze genlock/timecode
  • 5-pin audio input ports
  • Ingebouwde dual microfoon
  • 3D-Lut import
  • Bedrade controle via USB Type-C

De RED V-Raptor XL is gemaakt voor de grote filmproductiehuizen of de kleinere commercial en documentaire producenten. En wat je ook zoekt, met de V-Raptor XL heb je het allemaal. Maar, het kost wel een hoop geld, dus zorg ervoor dat de opdrachten in de wacht staan! De prijs van €41,500 is namelijk alleen voor de body en tegen de tijd dat je een volledige rig met monitoren en accu’s hebt, ben je nog eens ongeveer dat bedrag kwijt.

Is dit net wat te veel geld, bekijk dan ook onze top-lijst van beste 4K, 6K en 8K systeemcamera’s voor film!

Wij horen graag wat jij er van vindt!

Laat een reactie achter

Camera Deals
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0