Search
Close this search box.

De nieuwe RED V-Raptor XL is groot, duur en heel goed

Geüpdate op 04/08/2022 door Yoreh

Het was het eerste bedrijf dat de box-vormige cinema camera op de markt bracht en nu heeft RED Digital Cinema een grotere V-Raptor XL op de markt gebracht voor €41,500 (excl btw). 

De opvolger van de V-Raptor is de XL-versie die de grootste RED-sensor tot nu toe bevat. Je krijgt namelijk een 35.4 megapixel 8K-sensor waarmee je bizarre 8K 120fps kunt schieten.

RED-V-Raptor-XL-cameradeals

Gemaakt voor cinema

Uiteraard krijg je met de V-Raptor XL standaard aansluitingen als 3 SDI-poorten, GenLock, Mini-XLR en timesync. De RED-gebruiker krijgt eindelijk een eigenschap waar al lang naar gevraagd word: interne ND-Filters. De filters gaan van 2 tot 7 stops in stappen van 1/3-, 1/2-, of 1-stop intervallen. Het is mogelijk om de PL-vatting voor een EF-vatting te vervangen, zodat je meer keus uit objectieven hebt.

Gold of V-accuvatting

Je hebt de keuze uit een Gold of V-accuvatting aan de achterzijde waarmee je de camera van 12V of 24V stroom kunt verzien. Je hebt twee 3A/D-Tap uitgangen, drie 2-pins uitgangen van verschillende voltages aan de achterzijde en één 3-pins 3D Fischer uitgang aan de voorzijde. Dit betekent dat je elke accessoire op je rig kunt zetten.

RED-V-Raptor-XL-cameradeals

Andere in- en uitgangen

 • Output voor de DSMC3 Touch 7″LCD
 • 3x 12G-SDI met 6G/3G/1.5G-SDI modussen – Kan tot DCI 4K 60p uitzenden
 • 1x 3G/1.5G-SDI uitgang
 • Draadloze genlock/timecode
 • 5-pin audio input ports
 • Ingebouwde dual microfoon
 • 3D-Lut import
 • Bedrade controle via USB Type-C

De RED V-Raptor XL is gemaakt voor de grote filmproductiehuizen of de kleinere commercial en documentaire producenten. En wat je ook zoekt, met de V-Raptor XL heb je het allemaal. Maar, het kost wel een hoop geld, dus zorg ervoor dat de opdrachten in de wacht staan! De prijs van €41,500 is namelijk alleen voor de body en tegen de tijd dat je een volledige rig met monitoren en accu’s hebt, ben je nog eens ongeveer dat bedrag kwijt.

Is dit net wat te veel geld, bekijk dan ook onze top-lijst van beste 4K, 6K en 8K systeemcamera’s voor film!

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0