Zoek
Sluit dit zoekvak.

De Sony ZV-E10 is een 24.2MP vlog systeemcamera en aangekondigd!

Geüpdate op 27/07/2021 door Yoreh

De Sony ZV-E10 is aangekondigd en kan de ideale vlog- en streaming camera voor Youtubers worden. De nieuwe camera kan je zien als een vlog-vriendelijke Sony A6000 met nieuwe technologie. De ZV-E10 is de nieuwste camera uit de Alpha reeks een heeft een 24 megapixel APS-C sensor en lijkt veel op een camera uit de A6000-serie. De systeemcamera komt in een pakket met een 16-50mm f/3.5-5.6 kit lens die goed te gebruiken is voor dagelijkse fotografie en het maken van vlogs.

Pre-Order de Sony ZV-E10 bij Kamera-Express.nl

Pre-Order de Sony ZV-E10 bij Kamera-Express.be

Pre-Order de Sony ZV-E10 bij Cameranu

Sony heeft volledig ingezet op een camera voor content creators en vloggers en dat is te zien aan alle handige functies die de camera heeft ingebouwd. De groepen waar Sony zich vooral op richt zijn dagelijkse vloggers, reizigers en beginners op Youtube.

sony-zv-e10-vlogcamera-cameradeals

Qua ontwerp lijkt de APS-C systeemcamera op de Sony ZV-1 compact vlog camera, maar nu met groot verschil dat je de lens kan verwisselen. Standaard komt de ZV-E10 met de Sony 16-50mm PZ kit lens, maar deze is uit te wisselen voor andere modellen.

Autofocus en fotografie

De ZV-E10 maakt gebruik van 425 fase-detectiepunten en 425 contrast-detectiepunten om een snelle (0.02 seconde) en nauwkeurige autofocus te garanderen. De camera herkent ogen in real-time van zowel mensen als dieren in fotomodus. In de videomodus herkent de camera alleen ogen van mensen.

Je neemt tot 116 JPEG foto’s in burst en 11 foto’s per seconde in continu modus. Deze specificaties lijken veel op die van de Sony A6000.

sony-zv-e10-vlogcamera-cameradeals

Voor journalisten en vloggers

In veel opzichten lijkt de ZV-E10 op de ZV-1 compact camera, maar nu met het grote verschil dat je lenzen kan verwisselen. Qua film maak je XAVC-S UHD 4K beelden met 25ffps in 100Mbps en 100fps in Full HD. Standaard worden al je beelden gestabiliseerd. Daarbij is er een microfoon aansluiting beschikbaar of je kan gebruikmaken van de Draadloze ECM-W2BT of Shotgun ECM-B1M microfoon. Gebruik je geen van beide, dan wordt je geluid opgenomen via de ingebouwde microfoon.

sony-zv-e10-vlogcamera-cameradeals

De beste belichting

De Auto Exposure zorgt ervoor dat de belichting wordt afgesteld op het gezicht. Hierdoor zou je geen over of onderbelichte gezichten moeten zien. Uiteraard maakt de camera gebruik van oog- en gezichtsherkenning voor scherpe beelden.

Bokeh modus

Voor beelden met de beste bokeh heb je een groot diafragma nodig. Door de Bokeh Modus aan te zetten geeft de camera de voorkeur aan een groot diafragma. Hierdoor krijg je beelden met een mooi bokeh en wazige achtergrond. Dit komt ten goede aan een cinematische look.

Gebruiken als webcam

Een belangrijk element van de  Sony ZV-E10 is dat hij gebruikt kan worden als video en audio webcam waarbij je geen extra software nodig hebt. Live-steaming is mogelijk via de USB-kabel naar een PC of via een Xperia Smartphone.

Eigenschappen Sony ZV-E10

 • 24MP APS-C Sensor
 • Kit lens is de Sony 16-50mm f/3.5-5.6
 • XAVC-S 4K 30fps 100Mbps
 • Full HD  100fps
 • ISO 100-32.200
 • Standaard en Actieve beeldstabilisatie
 • Auto belichting met voorkeur voor gezicht
 • Product Feature autofocus, waarbij focus wordt vastgezet op het gezicht, tenzij er een voorwerp dicht bij in beeld komt.
 • Knop voor Bokeh Modus
 • Knop om snel te wisselen tussen S&Q (slow quick), Photo en video modus
 • USB-C theter streaming naar PC (Plug & Play)
 • Vari-Angle touchscreen
 • Sony A6xxx body, zonder zoeker
 • Kost €849 met kit lens
 • Kost €749 voor alleen de body

Pre-Order de Sony ZV-E10 bij Kamera-Express.nl

Pre-Order de Sony ZV-E10 bij Kamera-Express.be

Pre-Order de Sony ZV-E10 bij Cameranu

De beste prijzen van vandaag voor de Sony ZV-E10 systeemcamera

De beste prijzen van vandaag voor de Sony ZV-1 compact camera

Toon alles + Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Sony dsc-ZV1 vlogcamera
Laatste updates:
 • €673,21 - 28/11/2023
 • €679,00 - 29/10/2023
Sinds: 29/10/2023
 • Hoogste prijs: €679,00 - 29/10/2023
 • Laagste prijs: €673,21 - 28/11/2023
Laatste Amazon prijsupdate was: 04/04/2024 22:41
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kan je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

CameraDeals.be logo

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals