Search
Close this search box.

De Zhiyun Crane M3 is klein als een waterflesje en past op bijna elke camera

Geüpdate op 10/11/2021 door Yoreh

Zhiyun heeft een nieuwe gimbal en deze is zo klein als een halve liter blik. De Crane M3 3-assige gimbal heeft een ingebouwd LED-lampje en touchscreen control

De Zhiyun Crane M3 is gemaakt voor cameratelefoons, actioncamera’s en systeemcamera’s. Volgens Zhiyun passen 90% van de systeemcamera’s op de gimbal.

Bekijk ook: De beste Smartphone, Actioncam en camera gimbals

Het is mogelijk om speciale TransMount Quick Release plaatjes te kopen voor onder andere de Sony A7 III, Sony A7C, Sony A6000, Sony A7S, Sony ZV-E10, Canon EOS M50 en EOS M50 Mark II, Nikon Z fc, Fujifilm X-S10 en Fujifilm X-T4.

De nieuwe onderplaatjes zijn volgens Zhiyun een stuk beter dan voorgaande modellen en zorgen ervoor dat je snel accu’s en camera’s kan wisselen, zonder dat de gimbal opnieuw hoeft te balanceren.

Zhiyun-Crane-M3-cameradeals

Touchscreen

De gimbal heeft vernieuwde motoren en deze moeten voor meer stabiliteit zorgen. Daarnaast zit een 1.22″ kleuren touchscreen op de Crane M3 verwerkt. Deze helpt instellingen aanpassen. Het is ook mogelijk om speciale modussen als ‘portrait’, ‘go-mode’ en ‘vortex-mode’ aan te zetten.

Bluetooth bediening

De ingewboude ontvanger maakt het mogelijk om met bepaalde cameramodellen de crane van afstand te besturen. Hiermee controleer je de roll, diafragma, sluitertijd en ISO met één hand.

Ingebouwde LED-lamp

In de Zhiyun Crane M3 zit een LED-lamp verwerkt met 800 lumen sterkte. Op de maximale 6W heb je kleurtemperatuur van tussen de 2600K en 5400K met 90+ CRI. Er zijn extra magnetische licht filter accessoires beschikbaar, zodat je nog meer controle over het invullicht hebt.

Professionele mogelijkheden

Met de M3 TransMount Expansion Base wordt het makkelijk om bijvoorbeeld een professionele microfoon op de gimbal te zetten. Wanneer je de Crane M3 aanschaft krijg je er de standaard TransMount Shotgun Microfoon bij met 6.5mm audiojack.

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

      Laat een reactie achter