Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Grote autofocus en film updates voor de Panasonic Lumix S-camera’s

De Panasonic Lumix serie krijgt weer een firmware update voor alle vier de camera’s. Vooral de S5 gaat er op vooruit met autofocus én filmfunctie upgrades.

Het grootste nadeel van Panasonic camera’s is de manier waarop zij hun autofocus laten werken, namelijk door Depth from Defocus. Deze autofocus is gebaseerd op contrast-detectie en dat maakt de focus niet heel secuur en snel. Veel andere camera’s maken gebruiken van fase-detectie en soms gecombineerd met contrast-detectie, waar de focus meer precies en sneller maakt.

Gelukkig voert Panasonic regelmatig updates door en daardoor is de autofocus van deze camera’s zeer prima. Ook voor film. De updates zijn beschikbaar voor de Lumix S1, S1R, S1H en de nieuwe Lumix S5.

Bekijk ook:

Nieuwe functies autofocus

Het tracken van objecten gaat nu met meer precisie en hij houdt het object beter vast. Daarnaast kunnen de camera’s nu beter het hoofd van een persoon herkennen, ook wanneer het gezicht niet naar de camera is gericht of wanneer je de achterkant van het hoofd ziet. De vorige firmware versie had nog moeite met de focus wanneer een persoon dichter bij of verder weg van de camera bewoog. Voor de Lumix S1, S1H en S5 geld ook dat je de ‘gain’ nog hoger kan zetten wanner je filmt in V-Log.

Panasonic-lumix-S5-full-frame-systeemcamera-

Panasonic Lumix S5 vlogger kit

Updates voor de Panasonic Lumix S5

De Panasonic Lumix S5 staat al in onze lijst van beste systeemcamera’s van dit moment en verstevigd zijn positie nog meer dankzij de nieuwe film updates.

Zo is het nu mogelijk om te filmen in DCI 4K (Cinema 4K) met verschillende frame rates. In C4K film je in 4:2:2 10-bit tot 30fps en C4K 4:2:0 als je met 60fps wil draaien. Ook kan je nu via HDMI je (anamorphic) RAW-beelden verzenden naar een externe Atomos recorder. Alle andere belangrijke updates van de S1, S1R, S1H en S5 vind je via deze link en de volledige updates vind je op de Panasonic website. Op de pagina zul je ook zien dat de S1R behoorlijk wat video verbeteringen heeft gekregen. Waaronder filmen in 5K.

Panasonic-Lumix-DC-S1R-systeemcamera-CameraDeals

Panasonic Lumix DC-S1R systeemcamera

4K-video’s via Wifi naar smartphone verzenden.

Een probleem voor vele filmmakers is het feit dat je video-beelden niet kon verzenden naar je telefoon. Inmiddels heeft Panasonic deze functie aan alle s-modellen toegevoegd. Het bekijken van beelden op de telefoon is handig al referentie of als je snel een korte clip op social kanalen wil plaatsen.

De beste deals van vandaag voor de Panasonic Lumix S5

Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Panasonic Lumix DC-S5 systeemcamera Body Zwart
Laatste updates:
  • €949,00 - 03/10/2024
  • €1.199,00 - 13/07/2024
  • €1.499,00 - 27/06/2024
Sinds: 27/06/2024
  • Hoogste prijs: €1.499,00 - 27/06/2024
  • Laagste prijs: €949,00 - 03/10/2024
Laatste Amazon prijsupdate was: 20/09/2024 20:32
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

De beste deals van vandaag voor de Panasonic Lumix S1

De beste deals van vandaag voor de Panasonic Lumix S1R

De beste deals van vandaag voor de Panasonic Lumix S1H

Laatste Amazon prijsupdate was: 08/10/2024 00:42
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste camera en objectief prijs in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk en wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws op camera en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste lens, camera en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

De beste camera’s en drones van dit moment

Beste-lijsten-omslag-330

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

 

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

Laat een reactie achter

Camera Deals
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0