Zoek
Sluit dit zoekvak.

Met 132% meer verkopen maken spiegelrefelxcamera’s een kleine comeback

Geüpdate op 18/05/2022 door Yoreh

Als iemand had gezegd dat spiegelreflexcamera’s anno 2022 nog een comeback zouden maken zou raar aankeken zijn. Toch is het waar en zijn de toestellen in Japan 132% beter verkocht dan vorig jaar. Het vreemdste aan dit verhaal is dat systeemcamera’s juist 57% zijn gezakt in verkopen. Wat is er aan de hand?

Al jaren daalt de verkoop van digitale camera’s. Door de komst van betere telefoon camera’s verdwijnen de compactcamera’s en door de komst van geavanceerde en goede systeemcamera’s, verdwijnen de DSLR’s. Wereldwijd halen spiegelreflexcamera’s 80.5% van hun verkoopcijfers t.o.v. dezelfde periode vorig jaar en systeemcamera’s maar 70.7%

Is het dan nu zo dat de spiegelreflexcamera gewilder is dan andere jaren? Nee, er is een andere reden. Het Japanse CIPA kwam met het onderzoek en de nummers en zag dat verkopen zijn omgedraaid.

Canon-EOS-90D-Body-CameraDeals.be

De nog altijd populaire Canon EOS 90D APS-C DSLR

Systeemcamera’s gebruiken nieuwe technologieën waar je veel speciale componenten voor nodig hebt. Vanwege de Covid-19 pandemie zijn veel fabrieken (tijdelijk) gesloten en daardoor is er een wereldwijd componenten tekort. Spiegelreflexcamera’s zijn een stukje ouder en gebruiken net iets andere technieken en componenten. Hierdoor kunnen deze nog steeds worden geproduceerd en verkocht.

Doordat veel systeemcamera’s niet beschikbaar zijn is je keus gelimiteerd. Het zou kunnen zijn dan mensen daarom toch maar voor een DSLR hebben gekozen die meer functies heeft dan hun tweede keus systeemcamera.

Is de spiegelreflexcamera terug van weg geweest? We denken dat dit een tijdelijke trend is die instort zodra de componenten voor systeemcamera’s weer beschikbaar zijn. Uiteraard is het wel goed nieuws voor de DSLRs zelf. Op deze manier worden ze verkocht en liggen ze niet te verstoffen op de plakken van de winkel.

Bekijk ook: De beste spiegelreflexcamera’s van dit moment

Wat is CameraDeals?

Wij van Camera Deals vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kun je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen we bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!Camera-Deals-Logo-2022-150px-klein

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-cameradeals.nl

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt en het is normaal als je de betekenis niet weet. In ons woordenboek leggen we de voorkomendste camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf je bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland of Duitsland te kopen? Ja! Je kunt daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over online camera’s kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Nieuws en recente posts

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0