Search
Close this search box.

Samyang kondigt nieuwe AF 75mm f/1.8 FE lens aan voor Sony E camera’s

Geüpdate op 24/04/2020 door Yoreh

De Samyang (Rokinon in de VS) AF 75mm F/1.8 FE is een bijzondere lens vanwege zijn brandpuntafstand. Normaal zien we een 85mm op de markt verschijnen, maar met 75mm slaat het merk een nieuwe weg in. Deze lens voor Sony E camera’s zit precies tussen 50mm en 85mm in en dat kan voor vele fotografen een perfecte tussen lens zijn. Met deze lens breid Samyang het Sony E portfolio uit, nadat ze al een 45mm f/1.8 en 18mm f/2.8 hebben uitgebracht.

Samyang AF 75mm f1-8 FE-

Credit; Samyang

Neem je de lens mee naar je portret fotoshoot of tijdens fotograferen op straat, dan zal je waarschijnlijk voornamelijk Autofocus gebruiken. Hierbij is de ring op de lens nogal overbodig en dus heeft Samyang bedacht om aangepaste functies toe te wijzen. Zo is het mogelijk om je diafragma of belichting via de ring in te stellen. Via toekomstige firmware updates wil Samyang het mogelijk maken nóg meer functies aan de Custom Switch toe te wijzen.

Samyang AF 75mm f1-8 FE-

Credit; Samyang

Lens opbouw en kracht

Dankzij het maximale diafragma van f/1.8 kan je in de meeste lichtomstandigheden goed uit te voeten, plus dat je veel controle hebt over scherpte diepte. Hierdoor kan je jouw onderwerp isoleren en de focus op een bepaald punt leggen.

In deze lichte lens van maar 230 gram zitten 10 lens elementen in 9 groepen. De lens maakt gebruik van 3 ‘Extra-low Dispersion’ en 2 ‘High Refractive index Glass’ elementen om er voor te zorgen dat chromatische aberratie en vertekening worden beperkt. Samyang claimt dat je dankzij hun zorgvuldige ontwerp van de lens prachtige bokeh effecten kan creëren.

Samyang AF 75mm f1-8 FE-

Credit; Samyang

Antwoord op de vraag van fotografen

De lenzen van Samyang zijn het antwoord op de vraag van fotografen: goedkope hoge kwaliteit lenzen tegen een scherpe prijs. Deze AF 85mm f/1.8 FE is compact en licht en meet 69mm hoog en heeft een 65mm diameter. Het filter formaat is 58mm en de lens weeg maar 230 graam.

De 75mm lens heeft een uitzonderlijk snelle en stabiele Stepping Motor (STM), waarmee je stabiel en soepel scherp stelt in automatische stand. Hierbij heeft Samyang rekening gehouden met zowel fotografen als film makers.

De lens is dit voorjaar te koop voor ongeveer €429.

Samyang AF 75mm f1-8 FE-

Credit; Samyang

Pre-Order de Samyang AF 75mm f/1.8 FE

 

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden de beste camera en objectief prijs in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk en wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie. Daarbij geven wij je het laatste nieuws op camera en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden van de beste lens, camera en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

De beste camera’s van dit moment

Beste-lijsten-omslag-330

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen voor je opgesteld om je te helpen de beste camera voor jou te kiezen

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

 

 

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

      Laat een reactie achter