Search
Close this search box.

De volgende Canon camera staat klaar: EOS R6 Mark II

Geüpdate op 15/10/2022 door Yoreh

De Canon EOS R5 en EOS R6 bestaan alweer twee jaar en Canon acht het tijd om een opvolger voor de EOS R6 op de markt te brengen. De EOS R6 Mark II specificaties zijn gelekt en zien er bescheiden uit. 

Hoewel we kort hiervoor nog berichtte over de Canon EOS R8, die net onder de huidige Canon EOS R6 moet zitten, zou de Canon EOS R6 II dus grote stappen moeten maken:

  • Full frame 24MP CMOS-sensor
  • In-body beeldstabilisatie
  • Film in 4K 60fps met Canon Log 3 / HDR PQ
  • Dual Pixel CMOS AF
  • Continu fotograferen 12fps met mechanische sluiter
  • Dubbele SD/SDHC kaartsleuven

Waar zit de innovatie op de Canon EOS R6 Mark II?

Kijkend naar deze specificaties is het de vraag waar de innovatie zit. De EOS R6 heeft op dit moment een 20.1MP CMOS-sensor, 4K 60fps film,  5-assige beeldstabilisatie en Dual Pixel CMOS AF II met lichaam, dier, oog en gezichtsherkenning.

De sensor gaat er 4 megapixels op vooruit en het zou kunnen dat dezelfde sensor als die van de Canon EOS R3 wordt gebruikt. Het gaat daarbij om de full frame 24.1MP BSI CMOS-sensor, waarmee je op de Canon EOS R3 in 6K RAW 12-bit kunt filmen.

Canon-eos-r6-mark-ii-mock-up-2-cameradeals

Canon EOS R6 Mark II | Mock-up door CameraDeals.nl

De juiste prijs

Uiteraard zal Canon alleen een camera op de markt brengen als er daadwerkelijk technologische stappen worden gezet. Daarbij is ook de prijs belangrijk. De Canon EOS R6 Mark II moet zeker onder de €2500 blijven om bepaalde eigenschappen te kunnen rechtvaardigen.

Geruchten

Tot nu toe gaat het om geruchten die via Canon Rumors zijn opgepikt. De specificaties die tot nu toe bekend zijn, kloppen naar alle waarschijnlijkheid. Maar, er is nog een hoop niet bekend. We laten het weten zodra er meer bekend is.

Camera Deals van vandaag voor de Canon EOS R6

Laatste Amazon prijsupdate was: 27/05/2024 06:55
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Wat is CameraDeals?

Wij van Camera Deals vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kun je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera smartphones, camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen we bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!Camera-Deals-Logo-2022-150px-klein

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-cameradeals.nl

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt en het is normaal als je de betekenis niet weet. In ons woordenboek leggen we de voorkomendste camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf je bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Nieuws en recente posts

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

      Laat een reactie achter