Canon EOS R8 vult full frame serie aan met 30.3MP in 2023?

Geüpdate op 14/10/2022 door Yoreh

De Canon EOS R8 wordt een nieuwe full frame systeemcamera die zo rond de plek van de Canon EOS R komt. De EOS R wordt niet meer gemaakt, maar de EOS R8 zou geen directe vervanger zijn. De EOS R8 zou net onder de EOS R6 moeten zitten. 

Het gerucht is redelijk vaag en niet duidelijk. Begonnen via het Chinese Weibo, waar wordt gesuggereerd dat de camera ook Canon EOS R Mark II of EOS R9 kan gaan heten.

Waar bronnen als Weibo en Canon Rumors het wel over eens zijn, zijn de mogelijke specificaties van de Canon EOS R8:

  • 30.3mp Full-Frame Sensor
  • DIGIC X
  • 5-assige in-body stabilisatie
  • 12fps met mechanische sluiter
  • 4K 30p (Zonder Crop)
  • 4K 60p (Cropped)
  • CFexpress/SD dubbele kaartsleuven

Nu zeggen deze specificaties vrij weinig en op dit moment zien we geen technologische stappen. Of deze specificaties indrukwekkend zijn heeft vooral met de prijs te maken, maar die is niet bekend.

Canon-eos-r-body

Huidige Canon EOS R body

Veel Canon EOS R-modellen, zonder 3rd party lenzen

Canon vaart een interessante koers door veel EOS R-modellen op de markt te brengen. Kortgeleden zijn de APS-C sensor camera’s EOS R7 en EOS R10 op de markt gebracht, terwijl er geruchten gaan over de Canon EOS R100, die zich op vloggers zal richten.

Het bekendste model is de Canon EOS R5 met 8K-filmmogelijkheden en de Canon EOS R6 die een goede full frame all-rounder is. De mogelijk nieuwe Canon EOS R8 zou dan het goedkoopste full frame model met moderne technologie moeten worden.

Canon blijft dus nieuwe modellen uitbrengen en wil zich ook richten op de fotografen met een kleiner budget. Maar, de RF-lenzen mogen alleen door Canon worden geproduceerd. Lange tijd was er de hoop dat Sigma lenzen zou produceren voor de RF-vatting, maar Canon verbiedt het. Dit zorgt ervoor dat Canon hun monopolie behoudt en prijzen zelf bepaald. Nu zijn RF-lenzen prijzig en de vraag is hoe het Japanse bedrijf de mensen met een kleiner budget wil bereiken.

Uiteraard is de RF-s vatting voor de APS-C camera’s in het leven geroepen, maar tot nu toe kun je maar uit twee objectieven kiezen. Canon zou zich beter op lenzen dan op méér bodies kunnen richten.

Beschikbaarheid Canon EOS R8

Er komt waarschijnlijk nog in 2022 een nieuwe Canon camera uit. Maar, het zal dan gaan om een APS-C model. Op zijn vroegst kunnen de nieuwe full frame camera ergens in 2023 zien.

Bekijk ook: 

Yoreh

Yoreh

Het is 2009 wanneer ik, Yoreh, mijn bedrijf Y-Register Video & Music Productions opzet, waarmee ik vandaag de dag nog actief ben. De laatste 10 jaar ben ik bezig in de wereld van cinematografie, fotografie en muziekproductie. Tijdens deze jaren heb ik Communicatie & Multimedia Design op de Hogeschool Rotterdam en Muziek Productie op CODARTS Rotterdam gestuurderd. Door de jaren heen reis ik de wereld rond en heb ik vele, (commerciële) video's en foto's gemaakt, camera’s versleten, gehuurd, gekocht, geprobeerd en stuk gemaakt. Cameradeals is door mij opgezet om alles omvattende camera-informatie te verschaffen. Meer info vind je op de Over CameraDeals pagina.

Wat vind jij er van?

Laat een reactie achter

Camera Deals
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0