Search
Close this search box.

Canon heeft een camera marktaandeel van 48%, Sony 22% en Nikon 14%

Geüpdate op 15/10/2021 door Yoreh

Cijfers tonen aan dat Canon bijna de helft van de digitale camera markt bezit, terwijl Sony met een kwart en Nikon met een zevende daar achteraan hobbelen. 

Het zijn post-pandemie cijfers en voor Nikon komt slecht uit de test. Ze zijn namelijk met 4.9% gezakt. Als je kijkt naar wat Nikon de laatste jaren heeft uitgebracht is dat ook niet zo gek. Telkens wanneer zij een camera uitbrengen (Nikon Z5, Z6 II, Z7 II), gaan Canon of Sony nog een stapje verder.

De data komt van Techno System Research, die de gehele markt heeft geanalyseerd. Deze markt bevat zowel spiegelreflex- als compact en systeemcamera’s. Hieruit blijkt ook dat er elk jaar 40.3% minder camera’s worden verscheept. Op dit moment komt dat neer op 8.85 miljoen verscheepte camera’s. De top-5 camerafabrikanten is verantwoordelijk voor 93.3% van deze camera’s (8.3 miljoen).

Canon 47.9% (+2.5%)
Sony 22.1% (+1.9%)
Nikon 13.7% (-4.9%)
Fujifilm 5.6% (+0.9%)
Panasonic 4.4% (-0.3%)

De overige 6.3% wordt ingevuld door OM Digital Solutions (Olympus), Pentax, Hasselblad en kleinere bedrijven waarvan geen informatie beschikbaar is.

Conclusie

Het komt er op neer dat Canon het goed doet en dat is ook logisch als je kijkt naar de producten die ze uitbrengen en die innovaties die ze hebben. Nikon loopt al een tijdje achter, hoewel ze een van de beste camera’s op de markt maken.

Tags:

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0