Zoek
Sluit dit zoekvak.

De DJI OSMO Action 2 wordt waarschijnlijk een blokje

Geüpdate op 27/10/2021 door Yoreh

De DJI Osmo Action 2 is gespot en lijkt een blok camera te worden. Het was nog niet de bedoeling, maar de verpakking van de camera komt voor in een Youtube video.

Update - 27-okt-21De modulaire DJI Action 2 is inmiddels aangekondigd met 4K 120fps
 

Waar je zou verwachten dat de DJI Osmo Action 2 een geupgrade versie van de huidige DJI Osmo Action wordt, lijkt het nieuwe model meer op de oudere GoPro Session. Wellicht dat DJI een nieuwe weg in wilt slaan en de camera’s geschikt maakt voor het monteren op kleinere objecten, zoals drones.

Het was niet de bedoeling, maar de DJI Osmo Action 2 werd gespot in een video van Peter McKinnon. Inmiddels is de scene waar de actioncamera is te zien geblurd. Gelukkig was Twitter gebruiker Moe K er snel bij en maakte er een screenshot van.

Bekijk ook: de beste actioncamera’s van dit moment

Ook handleiding gelekt met specificaties

Naast het blok-ontwerp zou ook de handleiding zijn gelekt en deze geeft aan dat er een 1/1.7 inch sensor in de camera zit. Deze sensor is groter dan de 1/2.3 inch sensor van de huidige Osmo Action. Het gewicht gaat een stuk naar beneden; 56 gram t.o.v. 124 gram.

Een ander gerucht is dat de Osmo Action 2 een modulair systeem is, net zoals de Insta360 ONE R. Dit zou betekenen dat je elementen kan uitwisselen om op deze manier je eigen kit samen te stellen.

Filmen in 4K 60fps

Het zijn niet de specificaties van de GoPro 10 Black, maar indrukwekkend voor een camera van dit (kleine) formaat. De geruchten gaan namelijk dat je kan filmen in 4K 60fps met 100Mbit. Ter vergelijking: de GoPro 10 Black filmt in 5K 60fps en de Insta360 One R 1-inch Edition heeft een grotere sensor.

Aan de achterzijde zou een 1.76 inch scherm zitten en de lens zou een f/2.8 diafragma hebben. Verder is hij waterdicht tot 10 meter diep. Maar of dit allemaal klopt, is nog afwachten.

DJI-OSMO-Action-2-cameradeals

Foto via: Moe K (twitter)

De verpakking lijkt origineel en we zijn dan ook benieuwd of dit de echte opvolger van de Osmo Action is, of dat we een tussenversie kunnen verwachten.

Prijzen van vandaag voor de DJI Osmo Action

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

      Laat een reactie achter