Search
Close this search box.

De Canon EOS C70 is een systeemcamera formaat cinema videocamera van ongekende klasse

Geüpdate op 24/09/2020 door Yoreh

De Canon EOS C70 met een Super35 Sensor is de vervanger van de Canon C100 Mark II en heeft een RF-vatting, 4K 4:2:2 10-bit intern, 16 stops dynamisch bereik en geen opname limieten. Het meest bijzondere is het formaat: zo klein als een spiegelreflex of een grote systeemcamera.

Deze EOS C70 is speciaal en dat komt omdat hij enorm veel cinema kracht in de kleine behuizing van een spiegelreflexcamera stopt. In 4K modus film je tot 120fps zonder opname limieten en op de allerhoogste kwaliteit. In kleinere formaten schiet je zelfs tot 180 frames per seconde en dit terwijl het geluid wordt opgenomen, Dual Pixal AF en subject tracking allen werken. De meeste goede 4K camera’s nemen geen geluid op wanneer je deze in slowmotion modus zet.

Canon-eos-c70-cinema-videocamera-body-

Eigenschappen Canon EOS C70

 • RF-Vatting
 • Super35 Sensor met Dual Gain Output
 • 4K 120 fps met geluid en autofocus – geen opname limiet
 • 2K 180fps met geluid en autofocus – geen opname limiet
 • Verbeterden Dual Pixel AF
 • Verbeterde (elektronische) beeldstabilisatie
 • XF-AVC, MP4 formaten
 • Dubbele kaartslueven
 • Can in verschillende Codecs opnemen naar verschillende kaarten
 • Dual Mini XLR poorten
 • Ingebouwde stereo microfoon
 • Ingebouwde 10-stop ND-filter

Het formaat is het Unique Selling Point

Het is vooral het formaat dat deze camera zo revolutionair maakt. Met een afmeting van 160mm breed, 115.9mm dik en 130.2mm hoog is dit een hele compacte camera, die je zelfs op een reis mee kan nemen. Je kan je voorstellen hoe deze camera de industrie kan en gaat veranderen voor reis en wild cinematografen. Maar ook journalisten die zich op drukke plekken bevinden of filmmakers die opnames maken in voertuigen of nauwe ruimtes kunnen goed uit de voeten met dit systeem. Deze EOS C70 is zelfs kleiner dan de Canon EOS 1D x Mark III.

Canon-eos-c70-cinema-videocamera-body-

Overbrugging tussen systemen

Voor de filmmakers die nu nog met spiegelreflexcamera’s of high-end systeemcamera’s werken is de C70 een geweldige overbrugging. De kosten zijn niet zo hoog als die van een grotere cinema camera en qua film functies kan je meer dan dat je op de EOS R5 doet.

Focus systeem

Het nieuwe systeem werkt niet met de allernieuwste Dual Pixel CMOS AF II, wat de EOS R6 en EOS R5 wel hebben, maar beschikt wel over een verbeterd Dual Pixel AF en iTR AFX-systeem dat de EOS 1D x Mark III heeft. Dit zorgt voor een zeer nauwkeurige object tracking en maakt het mogelijk om via het touchscreen objecten aan te wijzen en deze te volgen.

Canon-eos-c70-cinema-videocamera-body-

Beeldstabilisatie

Op het gebied van stabilisatie werkt de C70 met elektronische stabilisatie en deze kan samenwerken met de optische stabilisatie van RF en EF-lenzen.

ND-Filters

Ingebouwde ND-filters zijn vaak een van de grootste wensen van filmmakers en de C70 heeft fysieke filters met 2, 4 en 6-stops ND ingebouwd. Dit is uit te breiden tot 8 en 10 stops.

Canon-eos-c70-cinema-videocamera-body-

RAW video

RAW-video is (nog) niet aanwezig en ook de aanwezigheid van een PL-vatting voor cinema lenzen is nog niet aan de orde. Maar wat niet is kan nog komen. Deze twee eigenschappen zullen wel beschikbaar zijn op de nieuwe C300 Mark III.

Beschikbaarheid

De EOS C70 gaat vanaf November in de verkoop en kost €5439.99 voor de body en €5679 voor body met EF-adapter.

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste camera en objectief prijs in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk en wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws op camera en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste lens, camera en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

De beste camera’s en drones van dit moment

Beste-lijsten-omslag-330

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen voor je opgesteld om je te helpen de beste camera voor jou te kiezen

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!