Search
Close this search box.

De DJI Action 2 aangekondigd: een 4K/120fps modulair blokje

Geüpdate op 27/10/2021 door Yoreh

Na de aankondiging van de professionele DJI Ronin 4D Cinema Camera kunnen we nu ook eindelijk gebruik gaan maken van de nieuwe actioncamera van DJI: Action 2. Een modulair blokje dat je zelf kan samenstellen. 

De 4K 120fps actioncamera weegt maar 56 gram en kan je uitbreiden met extra producten zoals een extra scherm of accu. Hierdoor is hij geschikt voor elk soort actie en interessant voor een grote groep mensen.

De basis camera-unit

De basis van de DJI Action 2 is de camera-unit. Hierop vind je de camera met aan de achterzijde een 1.76 inch 350pp OLED touchscreen. Het kleine blokje van maar 39mm bij 22.3mm mm heeft een 1/1.7″ CMOS-sensor met een 155 graden beeldhoek en f/2.8 lens. Op de camera zit één knop waarmee je de sluiter en aan/uit controleert. De rest werkt via de DJI Mimi app en het scherm.

DJI-Acion-2-modulaire-actioncamera-cameradeals

Mogelijkheden

In de camera-unit zit 32GB aan opslaggeheugen en hij is volledig IP68 waterdicht tot 10 meter diep. Filmen kan in 4K 120fps met een slow-motion optie in Full HD 240fps. Qua functies heb je de keuze uit onder andere; Slow Mo, Hyperlapse, Live Streaming en UVC webcam modus. Via de app creëer je deelbare video’s en foto’s.

Front Touchscreen en Power Module

De cameramodule kan je combineren met de Front Touchscreen Module van 64 gram of een Power Module van 56.6 gram. Deze optionele modules geven je óf een extra tweede scherm voor vlogs en selfies óf extra veel accu. Beide modules geven je ook een USB-C ingang en extra accu power, MicroSD sleuf. In het geval de Front Touchscreen module heb je ook een extra microfoon waardoor de DJI Matrix Stereo wordt ingeschakeld. Gebruik je alleen de cameramodule, dan heb je 70 minuten accu, met één van de twee extra modules gaat dit tot 2 uur.

DJI-Acion-2-modulaire-actioncamera-cameradeals

Verbeterde beeldstabilisatie

Met de DJI Action 2 komt ook verbeterde beeldstabilisatie. Rocksteady is het beeldstabilisatiesysteem dat door DJI wordt gebruikt en zorgt ervoor dat óók de horizon stabiel blijft. Verder is het mogelijk om files direct via USB over te zetten en dat live-view tijdens het opnemen standaard is.

DJI-Acion-2-modulaire-actioncamera-cameradeals

Accessoires

Naast de lancering van de camera modules, heeft DJI ook een arsenaal aan nieuwe accessoires op de markt gebracht. Denk hierbij aan control- en selfiesticks (floating handle / blijft drijven) met dezelfde aansluiting als GoPro gebruikt. Maar ook een extra waterproof case tot 60 meter diep. Deze case werkt alleen wanneer je twee cameramodules gebruikt.

DJI-Acion-2-modulaire-actioncamera-cameradeals

Prijs en beschikbaarheid

De DJI Action 2 is beschikbaar in twee combinaties:

  • Power Combo: Power module, Magnetic Lanyard, Magnetic Adapter voor €399
  • Dual-Screen Combo: Front Touchscreen, Magnetic Lanyard, Magnetic Ball-Joint & Magnetic Adapter voor €519

In een later stadium zal DJI ook het draadloze dual-channel microfoon systeem uitbrengen. Zeer geschikt voor vloggers met een 5.5 uur accu en 15-uur oplaad doosje.

Lees ook: de beste actioncamera’s

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

      Laat een reactie achter