Zoek
Sluit dit zoekvak.

Deze pas twee jaar oude Nikon bridgecamera wordt niet meer gemaakt

Geüpdate op 27/08/2021 door Yoreh

De Nikon B600 kwam uit in februari 2019 en wordt samen met 4 accessoire-onderdelen niet meer geproduceerd. Waarom? Omdat er niet genoeg onderdelen beschikbaar zijn. 

De Nikon B600 is een compact bridgecamera voor beginners en de opvolger van de oudere Nikon B500. In de camera zit een 16MP sensor en 60x optische zoom. Dat betekent dat je zoomt van 24 tot 1440mm in het 35mm equivalent. Daarnaast film je in 1080P 30fps, zonder 4K-video mogelijkheid.

Nikon-coolpix-b600-rood-bridgecamera-cameradealsbe

Nikon B600 Rood

Omdat vele fabrieken (tijdelijk) zijn gesloten vanwege COVID-19 is er wereldwijd een groot tekort aan onderdelen die worden gebruikt voor camera’s, computers en smartphones. Zo heeft Sony er al voor gekozen om sommige camera’s, zoals de Sony A7 IV, uit te stellen omdat ze onderdelen nodig hadden voor de Playstation 5 en er niet genoeg op voorraad is. Hetzelfde geld voor Nikon en Canon en alle andere merken die nieuwe camera’s later uitbrengen.

Nikon-coolpix-b600-zwart-bridgecamera-cameradealsbe

Nikon B600 zwart

Helaas voor de Nikon B600 wordt deze camera volledig uit de productie gehaald. Hetzelfde geld voor de AC-adapter EH-5d, Wireless Remote Speedlite SB-R200, Nikon Close-Up Speedlight Commander Kit R1C1 en Wireless Speedlicht Commander SU-800.

Nog steeds te koop

De Nikon B600 is uiteraard nog steeds beschikbaar en mocht je geïnteresseerd zijn, dan is nu het moment om er een aan te schaffen. Hoe minder er op de markt zijn, des te duurder ze wellicht worden.

Prijzen van vandaag voor de Nikon B600 bridgecamera

Prijzen van vandaag voor de Nikon B500 bridgecamera

Laatste Amazon prijsupdate was: 03/04/2024 05:03
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Bekijk ook: de beste bridgecamera’s van dit moment

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0