Zoek
Sluit dit zoekvak.

Olympus verkoopt camera tak maar het blijft ‘business as usual’

Geüpdate op 24/06/2020 door Yoreh

Groot nieuws in de camerawereld: Olympus verkoopt zijn camera tak aan een Japanse opkoop fonds, maar blijft wel gewoon camera’s en lenzen produceren. 

Het bedrijf Japan Industrial Partners (JIP) specialiseert zich in het opkomende van verlies draaiende partijen om ze vervolgens winstgevend te maken en door te verkopen. Dit is bijvoorbeeld ook gebeurd bij het zwalkende Vaio van Sony.

Volgens de Olympus is het belangrijk om te weten dat de productie gewoon door blijft gaan. “Dit is het juiste step om zo onze identiteit, producten en technologische waarde te blijven behouden”.

Lees hieronder het automatisch vertaalde statement van Olympus die zij aan Digital Camera World gaf:

“Vandaag heeft Olympus Imaging Business een memorandum of understanding (MOU) ondertekend met Japan Industrial Partners, Inc. (JIP). Volgens de MOU voeren beide bedrijven verdere discussies over de mogelijke overdracht van de al lang bestaande beeldverwerkingsactiviteiten van Olympus aan het JIP tegen eind 2020.

JIP is een sterk investeringsfonds met een trackrecord van succes en heeft de groei van veel merken gemaximaliseerd. JIP zal de innovatieve technologieën en solide merkpositie van Olympus binnen de markt gebruiken, terwijl het ook de winststructuur van de beeldvormingsactiviteiten van Olympus verbetert.

We begrijpen dat u mogelijk veel vragen heeft, die we de komende weken allemaal zullen beantwoorden. We vragen om uw geduld: we zijn van mening dat dit de juiste stap is om de erfenis van ons merk, de producten en de waarde van onze technologie te behouden. Olympus ziet deze potentiële overdracht als een kans om onze beeldvormingsactiviteiten te laten groeien en zowel oude als nieuwe fotografieliefhebbers te verrassen. Olympus en JIP zullen de besprekingen voortzetten en we zijn vastbesloten om volledige transparantie te geven over onze bedoelingen naarmate de plannen sterker worden.

We zijn al onze klanten dankbaar voor hun loyaliteit en steun voor onze producten en hun passie voor fotografie. Tijdens de lopende discussies zal Olympus Imaging met de business as usual werken: we zullen blijven werken aan innovatieve initiatieven voor onze klanten en we zullen nieuwe producten lanceren zoals gepland.”

Door de overname hoopt Olympus een sterker en vooral winstgevende camera tak te creëren. Uiteraard hopen wij dat er nog vele nieuwe Olympus modellen uitkomen!

 

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden de beste camera en objectief prijs in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk en wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie. Daarbij geven wij je het laatste nieuws op camera en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden van de beste lens, camera en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

De beste camera’s en drones van dit moment

Beste-lijsten-omslag-330

Beste-drones-van-dit-moment

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen voor je opgesteld om je te helpen de beste camera voor jou te kiezen

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

 

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0