Zoek
Sluit dit zoekvak.

De Sony ZV-1F vlog camera heeft nieuwe trucs, maar blijft ook achter

Geüpdate op 14/10/2022 door Yoreh

De Sony ZV-1F is een nieuwe vlog camera gericht op beginnende content makers. Met nieuwe functies en een andere lens probeert Sony de ZV-1 te doen vergeten, maar niet elke nieuwe eigenschap is een stap vooruit.

De Sony ZV-1 is nog altijd een van de beste vlog camera’s van dit moment en zal in productie blijven. De ZV-1F is dus een aanvulling en is in een aantal opzichten versimpelt, zodat de beginnende gebruiker direct aan de slag kan.

Sensor en nieuwe lens

De sensor is 1-inch groot en heeft 20 megapixels, waarmee je 4K 30fps materiaal kunt opnemen. Er is een nieuwe vast lens op de camera geplaatst. De ZV-1 heeft een 24-70mm f/1.8-2.8 lens en het probleem voor sommigen is dat deze niet wijd genoeg is wanneer je vanuit de hand vlogs opneemt. Sony heeft met de ZV-1F gekozen voor een 20mm f/2 lens. Deze is wijder, maar het objectief is wel iets minder lichtsterk en je kunt niet meer zoomen.

Sony-Vlog-Camera-ZV-1F-cameradeals

Zelfde scherpte-diepte en bokeh, maat met limitaties

Volgens Sony zal het diafragma verschil niet veel uitmaken en kun je dezelfde scherpte-diepte en bokeh krijgen als met de ZV-1. Opvallend is wel dat de ZV-1F een oudere autofocus versie gebruikt gebaseerd op contrast detectie in plaats van fase detectie.

Daarentegen heeft de camera wel meer autofocuspunten dan voorheen; 425 tegenover 315 op de ZV-1. Het moet nog blijk hoe de autofocus werkt tegenover concurrerende modellen als de Canon PowerShot G7 X Mark III, die ook alleen contrast detectie heeft.

Sony-ZV-1F-is-de-best-betaalbare-vlog-camera-cameradeals

Foto: Sony

Een verbetering t.o.v. de ZV-1 is dat camera nu een USB-C aansluiting heeft en de Micro USB is daarmee vervangen. De hotshoe accessoireschoen van de ZV-1, waarmee microfoons ook kunnen worden opgeladen, is vervangen door een coldshoe, die geen oplaadfunctie heeft. Hierdoor wordt de prijs gedrukt.

Gemaakt voor vloggen

Uiteraard heeft de ZV-1F een volledig kantelbaar scherm met aanraakfuncties. Sony heeft functies van smartphones gebruikt om het scherm makkelijker in gebruik te maken. Zo kun omhoog vegen om veel gebruikte settings op te halen of over het scherm vegen om de juiste focus te bepalen. De Sony ZV-1F krijg je met de windkap en ministatief dat je ook kunt gebruiken om de camera mee te bedienen.

Sony-Vlog-Camera-ZV-1F-cameradeals

Camera’s en smartphones komen dichter bij elkaar

Sinds high-end modellen als de iPhone 14 en Sony Xperia Pro-I ‘pro’ functies aanbieden, is het de vraag of de twee soorten niet te veel met elkaar overlappen. De Sony Xperia Pro-I heeft ook een 1-inch sensor en kan dus het scherpte-diepte effect creëren. Het is wel zo dat de Xperia Pro-I maar een gedeelte van de sensor gebruikt, terwijl de ZV-1F de gehele sensor gebruikt. De vlog camera zou dus een lichtsterke camera moeten zijn.

Sony ZV-1F prijs en beschikbaarheid

De Sony ZV-1F vlog camera kost €649 en is beschikbaar vanaf eind oktober.

Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Sony Vlog Camera ZV-1F
Laatste updates:
 • €549,00 - 02/04/2024
 • €499,00 - 15/03/2024
 • €549,00 - 08/02/2024
 • €525,00 - 11/01/2024
 • €499,00 - 07/01/2024
Sinds: 07/01/2024
 • Hoogste prijs: €549,00 - 08/02/2024
 • Laagste prijs: €499,00 - 07/01/2024

Wat is CameraDeals?

Wij van Camera Deals vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kun je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera smartphones, camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen we bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!Camera-Deals-Logo-2022-150px-klein

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-cameradeals.nl

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt en het is normaal als je de betekenis niet weet. In ons woordenboek leggen we de voorkomendste camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf je bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Nieuws en recente posts

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0