Zoek
Sluit dit zoekvak.

De iPhone 14 en 14 Pro markeren een nieuw tijdperk voor iPhone fotografie

Geüpdate op 08/09/2022 door Yoreh

De Apple iPhone 14 smartphones zijn eindelijk volledig aan het publiek getoond en komen dit jaar met vele veranderingen. Van ontwerp, prestaties en uiteraard ook camera’s. Binnenkort kun je gebruikmaken van de iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro en iPhone 14 Max.

Waar de iPhone 13 Pro op dit moment een van de beste camera smartphones is, zal de iPhone 14 Pro snel overheen gaan. Kort gezegd zijn alle camera sterk verbeterd en kunnen vooral bij weinig licht hun nieuwe krachten tonen.

iPhone-14-en-iPhone-14-Pro-modellen-onthuld-met-betere-camera's-voor-fotografie-cameradeals

iPhone 14 (Plus)

De iPhone 14 heeft een 6.1-inch OLED display en ze noemen de smartphone ‘designed to last’. Met de vernieuwde grotere accu en efficiëntere processor kun je de telefoon de gehele dag gebruiken. Iets wat we ook wel mogen verwachten van smartphones vandaag de dag.

De iPhone is er nu in de nieuwe blauwe en lavendel kleuren en gebruikt dezelfde, maar verbeterde Pro A15 Chip die ook in de iPhone 13 Pro zit. De iPhone 14 maakt gebruik van een eSIM en kan ook automatisch de alarmdiensten inschakelen wanneer je in een auto-ongeluk terecht komt.

iPhone-14-en-iPhone-14-Pro-modellen-onthuld-met-betere-camera's-voor-fotografie-cameradeals

iPhone 14 Camera

De hoofdcamera van de iPhone 14 is verbeterd en heeft nu 1.9 micron pixels en diafragma van f/1.5 voor betere prestaties bij weinig licht. De hoofdcamera heeft 12 megapixels en gebruikt sensor shift voor hoge resolutie foto’s. De iPhone 14 pakt vooral uit met het nieuwe stabilisatie systeem dat ervoor zorgt dat je achter mensen aan kunt rennen en stabiele beelden filmt.

iPhone-14-en-iPhone-14-Pro-modellen-onthuld-met-betere-camera's-voor-fotografie-cameradeals

iPhone 14 Pro (Max)

De iPhone 14 Pro heeft een andere camera inham en veranderd van vorm wanneer je meldingen ontvangt. De iPhone 14 Pro Max heeft de nieuwe A16 chip in de telefoon zitten, die 40% sneller moet zijn dan welke chip op de markt dan ook.

iPhone-14-en-iPhone-14-Pro-modellen-onthuld-met-betere-camera's-voor-fotografie-cameradeals

iPhone 14 Pro camera

De iPhone 14 Pro heeft drie camera’s waarvan een hoofdcamera met 48 megapixels en een nieuwe sensor die 65% groter is dan die van de iPhone 13 Pro, met een 24mm brandpuntsafstand. Door pixels te combineren gaat de low-light prestatie stukken vooruit. Deze prestaties zouden tot 2x beter moeten zijn dan de vorige modellen.

iPhone-14-en-iPhone-14-Pro-modellen-onthuld-met-betere-camera's-voor-fotografie-cameradeals

Je kunt inzoomen van 0.5x, 1x en 3x, maar het is nu ook mogelijk om 2x in te zoomen met de hoofdcamera. We moeten ook niet de ProRAW foto’s vergeten. Deze RAW foto’s bevatten meer informatie en zijn perfect om te worden bewerkt.

iPhone-14-en-iPhone-14-Pro-modellen-onthuld-met-betere-camera's-voor-fotografie-cameradeals

De Ultrawijde camera heeft 12 megapixels en ook de macromodus is sterk verbeterd. Daarnaast is de flits geüpdate met 9 LEDs die twee keer zo sterk zijn als de vorige modellen.

Prijzen en beschikbaarheid

De iPhone 14 (128GB) zal €1019 gaan kosten en je betaalt €1169 voor de grotere Plus (128gb) versie. De vanaf prijs voor de iPhone 14 Pro (128gb) is €1329 en de prijs voor de Pro Max is op dit moment nog niet bekend. De pre-order beginnen als het goed is binnen nu en twee weken.

Bekijk ook:

Wat is CameraDeals?

Wij van Camera Deals vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kun je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera smartphones, camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen we bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!Camera-Deals-Logo-2022-150px-klein

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-cameradeals.nl

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt en het is normaal als je de betekenis niet weet. In ons woordenboek leggen we de voorkomendste camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf je bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Nieuws en recente posts

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0