Zoek
Sluit dit zoekvak.

Fujifilm wil kleinere en goedkopere middenformaat camera’s om strijd met full frame aan te gaan

Geüpdate op 26/12/2021 door Yoreh

Fujifilm is de koning van betaalbare en goede APS-C en middenformaat camera’s, maar die laatst genoemde heeft nog steeds moeite om aan te slaan bij het algemene publiek. Het gat tussen full frame en middenformaat wil Fujifilm dichten door hun camera’s kleiner en goedkoper te maken. Cinema5D deed een lang interview met de General Manager van Fujifilm Tishi Iida.

Een van de meest populaire Fujifilm middenformaat camera’s komen uit de GFX-serie. Hiervan is de Fujifilm GFX 50R de meest betaalbare en kost bijna €2000 minder da de Sony A9 Mark II. Middenformaat camera’s blijven dus voor de professionals met een flinke portemonnee. Het lijkt er echter niet op dat we ooit een full frame systeemcamera van Fujifilm gaan zien, aangezien ze eind 2018 al aangaven “nooit een full frame camera te zullen maken”.

Het grootste probleem van middenformaat camera’s is dat ze een stuk zwaarder en groter zijn dan een grote systeemcamera. Waar de Sony zo’n 673 gram weegt, is dat 775 gram voor de Fujifilm.

sony-camera-tegenover-fujifilm-camera-formaat

Foto: Camera Size Comparison

De Fujifilm GFX 50R is een echt fototoestel, waarbij de hoogste videokwaliteit ‘maar’ Full-HD is. De camera’s zijn dus nog niet te vergelijken en koop je ook alleen als je een doorgewinterde fotograaf bent.

Lukt het Fujifilm om hun instapmodel even goed te maken als de beste full frame systeemcamera’s, dan gaat er wellicht een nieuwe wereld open voor zowel gebruikers als het Japanse bedrijf.

Bekijk hier het hele interview dat Cinema5D deed met Toshi Iida van Fujifilm.

De beste prijzen van vandaag voor de Fujifilm GFX 50R

 

De beste prijzen van vandaag voor de Sony A9 Mark II

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden de beste camera en objectief prijs in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk en wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie. Daarbij geven wij je het laatste nieuws op camera en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden van de beste lens, camera en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen voor je opgesteld om je te helpen de beste camera voor jou te kiezen

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

De beste camera’s van dit moment

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.