Search
Close this search box.

Nieuwe en goedkope AF 14mm f/2.8 RF-lens van Samyang

Geüpdate op 29/10/2019 door Yoreh

Het lenzenmerk Samyang (of Rokinon in sommige markten) staat bekend om zijn lichte, goedkope en kwalitatief hoogwaardige lenzen. Tijdens de PhotoPlus Expo 2019 hebben zij de nieuwe AF 14mm F/2.8 RF aangekondigd voor de full-frame systeemcamera’s van Canon.

Nu heeft Samyang al een 14mm f/2.8 RF-lens op de markt, maar deze heeft geen Autofocus. De nieuwe lens mét autofocus zou zo rond de €650 euro moeten kosten en geeft je een beeldhoek van zo’n 113.9 graden. Met een lens als deze haal je dus een ultra-wijdhoek in huis!

Opbouw van de lens

De Samyang/Rokinon Af 14mm f/2.8 is opgebouwd uit 14 elementen die zijn verdeeld in 10 groepen. Zes van deze elementen bestaan uit 3 asferische lenzen, één ‘high-refraction’ en twee ‘extra-low dispersion’ elementen.

De diafragma bestaat uit 7 diafragmabladen en de body van de lens is weersbestendig. Je neemt hem dus prima mee als het miezert.

De Samyang 14mm f/2.8 en Samyang 85mm f/1.4 met RF met handmatige focus zijn eerder dit jaar al uitgekomen.

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden de laagste prijs in webshops in Nederland en België voor de door jou gekozen camera. Wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie. Op die manier willen wij helpen bij het vinden van de beste en goedkoopste compactcamera, systeem camera, spiegelreflexcamera, bridgecamera, videocamera, action camera, drone, vlog camera of instant camera. Voeg camera’s toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

Is het veilig om camera’s vanuit het buitenland te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

 

De beste camera van dit moment vinden?

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

 

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

      Laat een reactie achter