Search
Close this search box.

Officieel: Olympus verkocht en wordt Digital Solutions Corporation

Geüpdate op 01/10/2020 door Yoreh

De kogel is door de kerk en Olympus verkoopt de camera tak aan OM-Digital Solutions Corporation, maar houdt nog wel 5% van de aandelen. 

Vanaf 1 januari 2021 draagt Olympus 95% van de Olympus Imaging Division over aan het bedrijf OJ Holdings, LTD, wat in bezit is van Japan Industrial Partners (JIP). Maar wat houdt dit in voor de camera’s en de naam die zij dragen? Daar komen we zo op terug.

Omdat Olympus 5% van het bedrijf behoudt is het duidelijk dat ze qua technologie nog steeds betrokken blijven bij een aantal processen. De volledige productie en onderhoudt gaat naar het nieuwe bedrijf. Onder productie vallen systeemcamera’s, lenzen, IC recorders en andere audio opnameapparatuur.

De naam ‘Olympus’ blijft

Velen waren bang dat het merk Olympus zou verdwijnen. Het rondlopen met een camera die “OM-D E-M5 Mark III” heet zou geen probleem zijn, maar een volledig nieuwe naam zou een enorme impact hebben. Niet alleen voor de gebruikers, maar ook voor de marketing. Gelukkig hebben de bedrijven afgesproken dat de nieuwe camera’s de naam ‘Olympus’ blijven dragen.

De toekomst van Micro FourThirds

Al jaren geeft Olympus (en Panasonic) aan dat het geen intentie heeft om de Micro FourThirds markt te verlaten. Echter, werd de vraag nogmaals gesteld door Digital Camera World en dit keer wilden de bedrijven niet reageren op de vraag. Ze konden er geen reactie op geven. Dit is opvallend, aangezien het bedrijf altijd standvastig is geweest en heeft verkondigd MFT niet te verlaten.

Er is dus een kans dat er wordt overgaan op een ander soort sensor. Dit kan APS-C, Full-frame of een ander medium-formaat zijn.

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste camera en objectief prijs in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk en wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws op camera en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste lens, camera en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

De beste camera’s en drones van dit moment

Beste-lijsten-omslag-330

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen voor je opgesteld om je te helpen de beste camera voor jou te kiezen

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0