Zoek
Sluit dit zoekvak.

Specificaties van de bevestigde Canon EOS M50 Mark II gelekt

Geüpdate op 05/10/2020 door Yoreh

Het gevaarlijke bij geruchten is dat je er soms compleet naast zit en dat het soms allemaal klopt. Bij de komst van de EOS M50 Mark II was het soms gokken of een nieuw op gedoken bericht daadwerkelijk over de M50 Mark II of de EOS M7 ging. De M50 Mark II is officieel aangekondigd en we kunnen nu dus kijken naar wat er in de camera zit. 

De nieuwe APS-C camera heeft een 32.5MP sensor, niet-gecropte 4K tot 60fps, het nieuwste Dual Pixel AF II-systeem en een nieuwe Digic X sensor, maar er is geen in-body beeldstabilisatie aanwezig.

Sensor

De sensor van 32.2 megapixels is dezelfde die wordt gebruikt in de Canon EOS M6 (met 14fps foto’s), maar heeft wel de mogelijkheid om te filmen  in 4K 60fps. Het is niet bekend of er een tijdlimiet op de videofunctie zit. Uiteraard is de Dual Pixel AF II een belangrijke toevoeging omdat deze zorgt voor extreem snelle en nauwkeurige scherpstelling. Daarbij is dat een functie die extra handig is wanneer je een videomaker bent.

Alle eigenschappen Canon EOS M50 Mark II

  • 32.2 megapixels APS-C CMOS-sensor
  • Digic X
  • Dual Pixel Autofocus II
  • 14fps foto’s
  • 4K 60fps zonder crop
  • Geen beeldstabilisatie
  • Zelfde soort zoeker als op de EOS R6
  • Enkele geheugenkaart slot

Geen in-body beeldstabilisatie

Er is waarschijnlijk een groep die het vervelend vind dat er geen in-body beeldstabilisatie aanwezig is. Nog niet lang geleden was het een uitzondering als er wel beeldstabilisatie in een goedkopere camera zat en tegenwoordig verlangt men dit van modellen als deze. Met het gebruik van een objectief met beeldstabilisatie of een gimbal kom je echter al heel ver. Het lijkt er dan ook op dat Canon de stabilisatie wil houden voor een van hun duurdere modellen. Dit zou de EOS M5 mark II (vlaggenschip) of EOS M7 kunnen zijn.

Nieuwe lenzen

Canon is niet altijd even duidelijk geweest over het voortbestaan van de EOS-m lijn, maar met de komst van de M50 mark II lijkt het meer dan logisch dat daar ook wat nieuwe objectieven bij komen. Volgens CanonRumors zijn lenzen als de Canon EF-M 52mm f/2 STM en Canon EF-m 18-45mm f/2-5 IS STM ook onderweg.

De beste deals van vandaag voor de Canon EOS M50

De beste deals van vandaag voor de Canon EOS M5

De beste deals van vandaag voor de Canon EOS M6 Mark II

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste camera en objectief prijs in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk en wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws op camera en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste lens, camera en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

De beste camera’s en drones van dit moment

Beste-lijsten-omslag-330

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen voor je opgesteld om je te helpen de beste camera voor jou te kiezen

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.