Zoek
Sluit dit zoekvak.

Canon maakt een RF tilt-shift objectief met autofocus?

Geüpdate op 07/05/2021 door Yoreh

Het zou de wijdste en de eerste tilt-shift lens kunnen worden met autofocus voor systeemcamera’s. Canon lijkt bezig met een objectief als deze.

In 2020 lekte de RF-objectief Roadmap van Canon en daarop stonden twee tilt-shift lenzen vermeld. Hierbij gat het om de TS-R 14mm f/4L en TS-R 24mm f/3.5L. Volgens Canon Rumors zou het kunnen zijn dat dit de twee tilt-shift objectieven zijn die ook autofocus hebben.

Vooral de mogelijkheid van autofocus is iets om naar uit te kijken, want tot nu toe gaat het bij tilt-shift lenzen altijd om handmatige focus. Dit komt doordat objectieven tot nu toe alleen kunnen werken met vaste lenzen en dat is bij tilt(omhoog/omlaag) juist niet het geval.

Een andere uitdaging is de hoeveelheid licht die door komt tot de sensor. De sensor heeft genoeg licht nodig om autofocus te laten werken en door de tilt gaat er sowieso licht verloren. Wanneer er licht verloren gaat zie je dit meestal terug als vignetten in de hoeken van het beeld.

Canon kan een objectief als dit maken

Een tilt-shift objectief met autofocus is niet als een eenhoorn en we hebben Canon wel vaker bijzondere producten zien maken. Denk aan de RF 600mm en RF800mm met beiden een vast diafragma van F11. Daarbij is het Japanse bedrijf goed in het maken van voorspellende algoritmes die je in de EOS 1D-X Mark III, EOS R5 en EOS R6 vindt.

Als de TS-R 14mm f/4L echt uitkomt, dan heeft de camerafabrikant ook meteen de wijdste tilt-shift lens op de markt. Op dit moment is de wijdste tilt-shift de Laowa 15mm f/4.5 Zero-D Shift voor de RF-Vatting.

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kan je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

CameraDeals.be logo

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland of Duitsland te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over online camera’s kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Nieuws en recente posts

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0