Search
Close this search box.

De Insta360 ONE RS Actioncamera heeft 48MP foto’s, 6K film en verwisselbare lenzen

Geüpdate op 22/03/2022 door Yoreh

Met meer megapixels en een aspect-ratio van 2.35:1 heeft de Insta360 ONE RS Twin Edition als enige een product gemaakt dat action- en 360-camera in één is. Zo heeft dit model GoPro-achtige functies, een verwisselbare 360-graden camera en vele upgrades in vergelijking met de vorige modellen.

De Insta360 ONE RS Twin Editie is een camera waarbij je modules kunt verwisselen en op die manier je eigen set-up kunt maken. Zo heb je een actiecamera met een 4K lens of een 5.7K 360-graden lens, die je makkelijk verwisseled. Dit model is de opvolgers van de uit 2020 Insta360 ONE R Twin Editie.

Modulaire set-up

Net zoals bij de vorige versie, kan je bij de ONE RS camera’s gemakkelijk uitwisselen. Het mooie van dit systeem is dat je een actioncamera én 360-graden camera in één hebt, zonder twee aparte producten te hoeven kopen.

Verbeterde 4K Boost lens

Met de 4K-module heb je een beeldhoek van 16mm en f/2.4. Deze werkt op een 0.5″ sensor die 48 megapixel foto’s kan nemen. Het is ook mogelijk om in lagere resoluties te fotograferen en filmen. Een nieuwe functie is de Active HDR modus. Deze is speciaal gemaakt om HDR-beelden (High Dynamic Range) te maken, terwijl er veel actie gaande is.

De 4K Boost lens kan ook video’s opnemen in 6K Breedbeeld. Deze heeft een aspect-ratio van 2.35:1 met een cinematische framesnelheid van 24 of 25fps.

insta360-one-rs-action-camera

De 4K Boost camera kan je naar achter of voren plaatsen, zodat je normale of selfie video’s op kunt nemen. De camera is te verwisselen voor de 360-graden camera

Verwerking via de computer

Op de Insta360 ONE RS zitten vele AI-gevoede bewerkingsmodussen, maar het verwerken van 6K en 48MP foto’s moet via de computer en kan niet via de app. Hiervoor gebruik je de Insta360 Studio computer applicatie. Er zijn ook gratis plugins voor Adobe Premiere Pro en Final Cut te krijgen. Ook Pro LOG video’s en DNG RAW-fotoformaten kan je alleen via de computer bewerken.

360-graden en 1-inch lenzen

Naast de 4K Boost lens, zijn er ook een 360-graden lens en een lens met 1″ sensor beschikbaar. De 360-graden lens heeft een brandpuntsafstand van 7.2mm f/2 en de optionele 1-Inch lens geeft je een brandpuntsafstand van 14.4mm f/3.2. Deze lenzen zijn niet vernieuwd sinds de versie van 2020.

Nieuwe functies van de Insta360 ONE RS

Het is niet alleen de 4K cameramodule die is verbeterd, ook de processor zelf heeft een update gekregen. Zo is de FlowState Stabilisatie is nu ingebouwd en moet zorgen voor betere stabilisatie. Insta360 is namelijk druk bezig met het maken van betere stabilisatie dan concurrent GoPro doet. De FlowState stabilisatie werkt op 4K 60fps.

Verbeterde accu en microfoons

De accubasis is de plek waar de 4K Boos Lens/360-graden lens op rusten en deze heeft nu 21% meer capaciteit dan de ONE R versie. Ook zijn er drie nieuwe microfoons toegevoegd voor goed geluid in omstandigheden met veel wind.

Verschillende versies

Uiteraard kun je de Insta ONE RS in verschillende versies kopen via de website van Insta360. Alle camera’s worden gratis naar Nederland en België verscheept.

Prijzen van vandaag voor de Insta360 ONE R Twin editie

Tags:

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

      Laat een reactie achter

      Camera Deals