Search
Close this search box.

MediaMarkt stopt verkoop DJI drones vanwege claim Russisch misbruik in Oekraïne oorlog

Geüpdate op 28/03/2022 door Yoreh

Het Duitse MediaMarkt verkoopt geen drones van het Chinese DJI meer. De drone fabrikant zou data leveren aan de Russen om op deze manier de positie van Oekraïense troepen te kunnen traceren.

De Duitse elektronicagigant heeft besloten om alle DJI drones per direct uit de schappen te halen. MediaMarktSaturn, het moederbedrijf, is ook gestopt met de verkoop van DJI Drones in andere landen, waaronder Nederland en België.

Volgens MediaMarkt zijn er meerdere bronnen die beweren dat Russische troepen toegang hebben tot de locatiedata van de DJI Drones via Aeroscope. Dit zou ervoor zorgen dat de Russische troepen aanvallen kunnen uitvoeren op die locaties.

AeroScope is een beveiligingssysteem van DJI dat ervoor zorgt dat elk andere luchtvoertuig weet dat er een drone in de buurt is. Als drone piloot krijg je een seintje wanneer er een vliegtuig in de buurt is, zodat je op veilige afstand kunt blijven.

Online aanvallen

MediaMarkt zegt online te zijn aangevallen door spammers die duizenden berichten hebben geplaatst met valse beschuldigingen tegen DJI. MediaMarkt voelde zich uit veiligheidsoverwegingen verplicht de drones uit hun assortiment te halen.

DJI Ontkent

DJI ontkent dat het Rusland actief helpt bij het toegang verlenen tot deze data. Het Aeroscope systeem is niet uit te zetten door gebruikers zelf en je hebt een hacker nodig om dit systeem te deactiveren.

Hacken door Eyes on Ukraine

Het Nederlandse Eyes on Ukraine, dat vele drones naar Oekraïne heeft gestuurd voor verslaggeving, heeft de drones laten hacken. Zij werken samen met Duitse hackers die het Aeroscope systeem uitzetten, zodat het Russische leger Oekraïne vliegers niet kunnen traceren. In de podcast van Bright zei Winfried Rijssenbeek, van Eyes on Ukraine, dat hun hack werkt en hun drones niet te traceren zijn.

Wat is CameraDeals?

Wij van Camera Deals vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kun je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen we bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!Camera-Deals-Logo-2022-150px-klein

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland of Duitsland te kopen? Ja! Je kunt daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over online camera’s kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Nieuws en recente posts

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0