Pentax brengt compact filmcamera en DSLR lenzen uit

Geüpdate op 17/05/2023 door Yoreh

Pentax laat zien dat oude tijden herrijzen, maar ook dat ze het verleden niet lossen kunnen en willen laten. Met twee nieuwe spiegelreflexcamera lenzen en een compact camera met filmrolletje zorgt Pentax ervoor dat oude stijl fotografie weer springlevend is. 

Een compact filmcamera

Hoe de nieuwe camera eruit ziet is nog niet duidelijk, maar het is wel zeker dat het om een compact camera met filmrolletje gaat. Dit betekent dat lenzen niet te verwisselen zijn, maar inzoomen wel tot de mogelijkheden kan behoren.

 

Pentax heeft ervoor gekozen om een handmatig doordraai mechanisme in de camera te bouwen. Na elke foto moet de gebruiker dus handmatig het rolletje doordraaien. Het idee van Pentax en het nieuwe mechanisme is dat ze dit eventueel in nieuwe analoge spiegelreflexcamera’s kunnen plaatsen, als er vraag naar is. Pentax moest zelfs een oud team van specialisten inroepen, omdat het huidige team niets wist van mechanische doordraai systemen.

Oude tijden herleven

Pentax wil er met het team voor zorgen dat gebruikers de echte oude beleving meemaken. Zo zou het geluid van het doordraai systeem hetzelfde klinken als dat het jaren geleden klonk. Hoewel oude tijden worden herleven, wordt het systeem in een volledig nieuwe camera geplaatst.

Het is nog niet bekend wanneer deze nieuwe oude camera op de markt komt, maar Ricoh, het moederbedrijf van Pentax, is er druk mee bezig.

Nieuwe analoge spiegelreflexcamera’s

Het mechanisme om het fotorolletje door te draaien wordt gemaakt voor de compact camera, maar kan ook worden gebruikt in nieuwe SLR-camera’s. Volgens het bedrijf zullen er dan ook nieuwe analoge modellen op de markt verschijnen.

 

Pentax-classic-50mm-f-1-4-dslr-lens-camera-deals

De klassieke 50mm f/1.4 lens

Meer DSLR-lenzen

Naast de ontwikkeling van analoge camera’s, lijkt Pentax ook twee nieuwe DSLR lenzen uit te brengen. Het gaat hierbij om twee 50mm prime lenzen. De eerste is de HD Pentax FA 50mm f/1.4 en de tweede de HD Pentax-FA f/1.4 Classic. Het is dan vooral het uiterlijk dat zal verschillen, maar binnenin is de constructie hetzelfde.

De lenzen gaan volgens geruchten zo’n €350 kosten. De Klassieke lens, met groene ring, zal net iets duurder worden.

 

Yoreh

Yoreh

Sinds 2009 reis ik de wereld rond als professioneel cinematograaf en fotograaf. De liefde voor camera's begon al op mijn negende en deze liefde heb ik behouden tijdens mijn studies aan CODARTS Rotterdam en Hogeschool Rotterdam (Communicatie & Multimedia Design). Van telefooncamera's tot ARRI's; door de jaren heen ik heb vele camera's geprobeerd, gebruikt, gekocht en kapot gemaakt. Camera Deals is door mij opgezet om alles omvattende camera-informatie te verschaffen. Meer info is te vinden op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

Laat een reactie achter

Camera Deals
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart