Zoek
Sluit dit zoekvak.

Pentax brengt compact filmcamera en DSLR lenzen uit

Geüpdate op 17/05/2023 door Yoreh

Pentax laat zien dat oude tijden herrijzen, maar ook dat ze het verleden niet lossen kunnen en willen laten. Met twee nieuwe spiegelreflexcamera lenzen en een compact camera met filmrolletje zorgt Pentax ervoor dat oude stijl fotografie weer springlevend is. 

Een compact filmcamera

Hoe de nieuwe camera eruit ziet is nog niet duidelijk, maar het is wel zeker dat het om een compact camera met filmrolletje gaat. Dit betekent dat lenzen niet te verwisselen zijn, maar inzoomen wel tot de mogelijkheden kan behoren.

 

Pentax heeft ervoor gekozen om een handmatig doordraai mechanisme in de camera te bouwen. Na elke foto moet de gebruiker dus handmatig het rolletje doordraaien. Het idee van Pentax en het nieuwe mechanisme is dat ze dit eventueel in nieuwe analoge spiegelreflexcamera’s kunnen plaatsen, als er vraag naar is. Pentax moest zelfs een oud team van specialisten inroepen, omdat het huidige team niets wist van mechanische doordraai systemen.

Oude tijden herleven

Pentax wil er met het team voor zorgen dat gebruikers de echte oude beleving meemaken. Zo zou het geluid van het doordraai systeem hetzelfde klinken als dat het jaren geleden klonk. Hoewel oude tijden worden herleven, wordt het systeem in een volledig nieuwe camera geplaatst.

Het is nog niet bekend wanneer deze nieuwe oude camera op de markt komt, maar Ricoh, het moederbedrijf van Pentax, is er druk mee bezig.

Nieuwe analoge spiegelreflexcamera’s

Het mechanisme om het fotorolletje door te draaien wordt gemaakt voor de compact camera, maar kan ook worden gebruikt in nieuwe SLR-camera’s. Volgens het bedrijf zullen er dan ook nieuwe analoge modellen op de markt verschijnen.

 

Pentax-classic-50mm-f-1-4-dslr-lens-camera-deals

De klassieke 50mm f/1.4 lens

Meer DSLR-lenzen

Naast de ontwikkeling van analoge camera’s, lijkt Pentax ook twee nieuwe DSLR lenzen uit te brengen. Het gaat hierbij om twee 50mm prime lenzen. De eerste is de HD Pentax FA 50mm f/1.4 en de tweede de HD Pentax-FA f/1.4 Classic. Het is dan vooral het uiterlijk dat zal verschillen, maar binnenin is de constructie hetzelfde.

De lenzen gaan volgens geruchten zo’n €350 kosten. De Klassieke lens, met groene ring, zal net iets duurder worden.

 

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0