Search
Close this search box.

Smartphones beter dan Spiegelreflexcamera’s in twee jaar, volgens Sony

Geüpdate op 02/06/2022 door Yoreh

Het is een stevig statement, maar volgens Terushi Shimizu, Sony Semiconductor Solutions CEO, zijn de smartphone camera’s binnen  twee jaar beter dan spiegelreflexcamera’s.

Wij denken dat twee jaar (2024/25) wel rap is, maar Sony heeft met hun Sony Xperia 1 IV laten zien dat ze op de goede weg zijn om dit statement waar te maken.

Kennen we de spiegelreflexcamera nog? Die grote camera waarbij het licht binnenkomt via een spiegeltje. Dat spiegeltje reflecteert het licht en beeld naar de optische zoeker. Hoewel de spiegelreflexcamera’s een (tijdelijke) comeback hebben gemaakt, worden ze minder verkocht.

Werkwijze niet duidelijk

Na het statement heeft de Sony SEO niet laten weten hoe ze hun smartphones beter dan DSLR’s willen gaan maken. Uiteraard zullen de kwaliteit van foto’s, video’, focus en opties allen beter worden. Maar, we weten niet hoe ze een smartphone willen maken die een spiegelreflexcamera kan evenaren.

Two Layer Stransistor Pixel

Uit het statement, via Nikkei, blijkt dat Sony hun Two Later Transistor Pixel wilt gaan gebruiken in combinatie met Artificial Intelligence (AI). Hierdoor wordt de prestatie van het toestel verdubbeld in de hooglichten. De nieuwe technieken helpen ook bij het blurren of wazig maken van de achtergrond. Normaal werkt dit alleen goed met lenzen met groot diafragma, maar digitaal kan ook al het een en ander worden bewerkstelligd.

Als deze informatie klopt, dan moet Sony de technologie al op de planken hebben liggen. Worden grotere camera’s dan minder relevant na 2024?

Sony-Xperia-1-iv-is-uit-met-continue-optische-zoom-en-4k-120fps-film-cameradeals

Sony Xperia 1 IV met optische 85-125mm zoom

Sony Xperia 1 IV

Met de Sony Xperia 1 IV heeft Sony laten zien dat technologisch vooruitstrevend zijn. Zo hebben ze een optische en continue zoomlens van 85-125mm in een telefoon weten te stoppen.

We hoeven alleen maar tot 2024 af te wachten om te zien of Sony gelijk heeft. Wij denken dat de grotere camera’s nog wel even met ons zijn en dat smartphones op de goede weg zijn, maar nog wat meer tijd nodig hebben.

Lees verder:

Wat is CameraDeals?

Wij van Camera Deals vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kun je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera smartphones, camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen we bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!Camera-Deals-Logo-2022-150px-klein

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-cameradeals.nl

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt en het is normaal als je de betekenis niet weet. In ons woordenboek leggen we de voorkomendste camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf je bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland of Duitsland te kopen? Ja! Je kunt daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over online camera’s kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Nieuws en recente posts

Tags:

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

      Laat een reactie achter