Zoek
Sluit dit zoekvak.

Verkopen of niet verkopen? Olympus weet nog niet wat het doet met cameratak

Al enige tijd gaan de geruchten dat Olympus zeer binnenkort de cameratak van het bedrijf van de hand gaat doen. Telkens wanneer dit bericht naar buiten komt wordt het stellig ontkent door Olympus zelf.

Maar het lijkt toch te veranderen. Olympus CEO Yasu Takeuchi heeft vertelt dat er een aantal grote veranderingen in het bedrijf gaan komen. Volgens een Bloomberg onderzoek gaat het bedrijf reorganiseren en dat kan gepaard gaan met ontslag, om zo de doelen van het bedrijf te behalen.

Hoewel de CEO niet duidelijk maakte waar er banen gaan sneuvelen zei hij wel dat het mogelijk is dat Olympus de camera afdeling van het bedrijf gaat verkopen. Dit is opvallend, want bij elk gerucht over het verkopen van de camera tak werd het stellig ontkent.

Logisch om te verkopen

Het zou heel jammer zijn als de cameratak echt wordt verkocht, maar heel gek is het niet. De camera afdeling is namelijk goed voor maar 6% van de totale omzet van het Japanse bedrijf.

Daarbij geeft het bedrijf aan hun portfolio meer te willen richten op de medische wereld. En dat is niet gek, ze hebben namelijk 70% van de wereldwijde endoscoop markt in handen.

Voor nu zijn het ideeën en geruchten, maar er zijn gelukkig nog geen concrete plannen.

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden de laagste cameraprijs in Nederlandse en Belgische webshops. We vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie en geven je het laatste nieuws op cameragebied. Op die manier willen wij helpen bij het vinden van de beste compactcamera, systeem camera, spiegelreflexcamera, bridgecamera, videocamera, action camera, drone, vlog camera of instant camera. Camera’s van bijvoorbeeld Canon, Nikon, Sony, Panasonic of Olympus voeg je toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

De beste camera van dit moment vinden?

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0