Search
Close this search box.

Boete van 250.000 dollar en één jaar cel geëist voor man die politiehelikopter raakt met drone

Geüpdate op 21/01/2021 door Yoreh

De komst van consumenten drones zijn voor alle overheden een doorn in het oog en sinds januari 2021 zijn er in Europa strengere regels voor het vliegen van drones. In de Verenigde Staten is er een boete van $250.000 en tot één jaar cel geëist tegen een man die een drone tegen een politiehelikopter aanvloog. 

De Amerikaanse Andre Hernandez heeft aangegeven dat hij schuldig is aan het veroorzaken van een ongeluk tussen zijn DJI Mavic Pro en een politiehelikopter.

In september 2020 liet Hernandez zijn drone de lucht in gaan nadat hij merkte dat er in zijn buurt (Hollywood, Los Angeles) een overval gaande was. Met de drone wilde hij kijken wat er gaande was, maar een politiehelikopter had op dat moment precies hetzelfde idee. De drone raakte de helikopter en daarbij stortte de drone neer. De helikopter en de piloten bleven ongedeerd, maar moesten wel een noodlanding maken.

Herkend op foto’s

De politie vond de resten van de drone op de grond, samen met de SD-kaart. Kort voor het opstijgen had de  drone piloot een aantal selfies genomen en daardoor kon de politie hem herkennen. Hoewel er geen opzet in het spel was, wordt er toch $250.000 boete en tot één jaar cel geëist tegen de consumenten drone piloot. De uitspraak is op 12 april 2021 en het lijkt onwaarschijnlijk dat hij ook echt de cel in moet.

drone-crasht-met-politiehelikopter-piloot

De gevonden foto op de drone SD-kaart. Onherkenbaar gemaakt door CameraDeals

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat een drone (bijna) ongelukken veroorzaakt met objecten of mensen. In 2017 moest een man in de VS 30 dagen de cel in omdat de drone invloog op een groep mensen en daarbij een vrouw bewusteloos raakte. Ook staan er vele video’s online van bijna ongelukken met vliegtuigen en andere objecten.

Drones zijn veilig, maar niet voor iedereen

Met name DJI-drones zijn uitgerust met vele sensoren die helpen om niet tegen mensen en gebouwen aan te vliegen, maar dat is geen garantie dat dit niet gebeurd. Vele drones hebben ingebouwde limieten qua hoogte, snelheid en ‘no-fly zones’, maar deze zijn ook uit te zetten. Met de nieuwe Europese drone regels moet het vliegen van drones veiliger worden. Zo moet je nu altijd je drone registeren en bij drones vanaf 250 gram zelfs een test afleggen.

Gebruik je verstand

Als je een drone koopt en gaat vliegen is het belangrijk om je verstand te gebruiken. Houd je aan de regels, vlieg niet waar het niet mag en hou de drone altijd in jouw eigen zicht, iets wat bij Meneer Hernandes waarschijnlijk niet het geval was. Roekeloze vliegers die een drone puur als speelgoed zien verpesten het voor de (professionele) mensen die iets moois willen neerzetten.

Hoewel consumenten drones tegenwoordig heel makkelijk te besturen zijn, is het niet voor iedereen weggelegd. De aanstaande veroordeling toont aan dat de gevolgen van een klein ongeluk groot kunnen zijn. Weet welk risico je neemt als je toch in verboden gebieden vliegt. Vraag je ook af wat het nut er van is. Het bekijken van een overval is volledig nutteloos en gevaarlijk. Het vastleggen van een waterval in de natuur omdat je een professionele fotograaf of filmer bent die bezig is aan een opdracht, is een ander verhaal. En ook dan moet je de omgeving in acht nemen. Verstoor je andere mensen of dieren?

Bedenk of je wel echt kan vliegen en als je twijfelt, oefen in een afgelegen gebied. Het zou zonde zijn als jij de eerste in het nieuws bent die een dodelijk ongeluk veroorzaakt.

Bekijk ook: de beste drones van dit moment

De beste prijzen van vandaag voor de DJI Mavic 2 Pro

Laatste Amazon prijsupdate was: 30/05/2024 18:59
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en blogs met tips en camera informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws op camera apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste lens, camera en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

CameraDeals.be logo

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Wil je een camera kopen maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland of Duitsland te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over online camera’s kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Volg ons op facebook en mis nooit de belangrijkste berichten! 

Nieuws en recente posts

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

      Laat een reactie achter