Search
Close this search box.

Canon wil 32 nieuwe RF-lenzen op de markt hebben in 2025

Geüpdate op 08/03/2022 door Yoreh

Canon heeft zijn jaarlijkse financiële resultaten gepresenteerd en een aantal onthullingen gedaan. De voorzitter en CEO Fujio Mitarai heeft onder andere laten weten wat de strategie voor de komende jaren zal zijn. Het Japanse bedrijf zit volgens de presentatie vol ambitie.

Op de website van Canon is de presentatie te vinden en daarin vertelt Mitarai wat zijn plannen zijn. Het is duidelijk dat de camera markt inzakt voor instapmodel camera’s, maar juist stabiel blijft op het gebied van high-end modellen.

Het doel van Canon

Canon wil de nummer één worden als het om spiegelloze systeemcamera’s gaat. Het bedrijf is begonnen met deze missie sinds de introductie van de EOS-R serie. In een grafiek is te zien wat Canon de komende jaren gaat doen om dit doel te behalen.

Canon-strategie-voor-2022-en-later

Nieuwe RF-lenzen

Het idee is om elk jaar zo’n 8 nieuwe RF-objectieven uit te brengen en dat komt neer op 8 lenzen per jaar. Als we kijken naar het jaar 2022 tot en met 2025, dan komen we neer op 32 nieuwe lenzen.

Groeien in andere sectoren

Canon wil niet alleen groeien met hun systeemcamera’s, ook willen ze met camera’s als de Powershot Zoom nieuwe concepten uitbrengen. Deze camera’s zijn geschikt om nieuwe technieken mee te proberen en eventueel later over te brengen naar de high-end camera’s.

Canon-strategie-voor-2022-en-later-2

SPAD-sensoren

De ontwikkeling van SPAD-sensoren is interessant. Deze sensor kan namelijk kleuren zien in het donker. Dit zorgt ervoor dat je foto’s van hoge kwaliteit neemt in het donker en met volledige kleuren. Deze sensor gaat dit jaar al in de massaproductie en zullen we in verschillende soorten apparaten terugzien. Denk aan de camera’s die in voertuigen zijn verwerkt.

Canon-SPAD-sensor-kan-kleuren-zien-in-volledigde-duisternis

Wat is CameraDeals?

Wij van Camera Deals vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kun je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen we bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!Camera-Deals-Logo-2022-150px-klein

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland of Duitsland te kopen? Ja! Je kunt daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over online camera’s kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Nieuws en recente posts

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

      Laat een reactie achter