Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Maak kennis met de Ricoh Theta X 360-graden camera: uiltiem gebruikersgemak

Geüpdate op 19/02/2022 door Yoreh

Ricoh heeft met de Theta X een 360-graden uitgebracht die de beste elementen van andere camera’s bij elkaar brengt. 

Denk hierbij aan een groot 2.25″ touchscreen waar je gemaakte beelden op kunt zien en instellingen aanpast. Maar ook zit er een grotere sensor met 48MP in de camera verwerkt, die  ervoor zorgt dat je video’s tot 5.7K 30fps opneemt. Het meeste bijzondere is misschien wel de beeldstabilisatie en het automatische stitchen.

Eigenschappen Ricoh Theta X

 • Real time stitching
 • 5.7K 30fps video met stabilisatie
 • Pure en natuurgetrouwe kleuren
 • Hoge resolutie foto’s
 • Automatische HDR
 • 4K livestreamen via de USB-aansluiting
 • Low-light Fotomodus
 • Grotere sensor
 • Groot 2.25″ touchscreen
 • Ingebouwd geheugen tot 1 huur
 • SD-kaart mogelijk
 • Mogelijk om accu’s te wisselen
 • Makkelijk beelden overzetten via Wifi en Bluetooth

Ricoh-Theta-X-360-graden-camera

Real time stitching

Andere goede 360-graden camera’s kunnen de video’s aan elkaar plakken (Stitching) in de camera. Maar, dan wel tot 4K 30fps. De Ricoh Theta X 360-graden camera kan dit voor je doen tot 5.7K 30fps. Dat is dan nog niet alles, want tijdens het aan elkaar zetten van de beelden werkt de beeldstabilisatie nog steeds. En dat is iets dan andere 360-camera’s niet kunnen.

Fotografie

Met de twee grote 1/2″ 48 megapixel CMOS-sensor maat je foto’s met maximaal 60 megapixels in 360-graden. Dit is perfect voor de interieur- of landschapsfotografen die veel details nodig hebben. De foto’s zien er haarscherp uit. Helaas is het niet mogelijk om in RAW te fotograferen.

Groot geheugen.

De Theta X heeft een ingebouwd geheugen van 46GB, wat genoeg is voor een uur aan materiaal. Het is mogelijk om een extra Micro SD-kaart te plaatsen en dat is iets wat andere 360-camera’s niet kunnen. Wanneer je plant de camera voor langere tijd te gebruiken, dan is het mogelijk om de accu te verwisselen. Bij de camera komt een fast-charger waarmee je ook in de auto de accu’s op kunt laden.

Ricoh-Theta-X-360-graden-camera

Groot touchscreen

Op de Theta X zit een groot 2.25″ kleuren touchscreen waar je al je beelden op terug kunt zien. Omdat de camera de beelden vanzelf aan elkaar plakt, kun je later precies zien wat je hebt opgenomen. Via het aanraakscherm pas je ook alle instellingen aan en daarbij heb je geen enkele andere app via je smartphone nodig.

Connectiviteit

Beelden kijk je terug op het grote 2.25″ kleuren touchscreen, maar je deelt ze  ook gemakkelijk via Bluetooth of Wifi. Deze functie werkt echter tot 4K en de 5.7K beelden zet je over met een kabel naar de computer. Tijdens het filmen wordt GPS en A-GPS opgeslagen en deze zorgt voor een nauwkeurige positiebepaling. Hierdoor weet je precies waar en wanneer je de beelden hebt gemaakt.

Lenskap

Met de optionele lenskap zorg je ervoor dat de lenzen bescherm blijven, wanneer de camera niet in gebruik is. De kap voorkomt stof en krassen en functioneert zelfs als een standaard. Je kunt de kap namelijk onder op de Theta X plaatsen.

Bestel de Ricoh Theta X 360-graden camera

Tags:

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0