Search
Close this search box.

Nieuwe Nikon D6 officieel vertraagd vanwege coronavirus

Geüpdate op 10/03/2020 door Yoreh

Nadat camerafabrikanten zich terugtrekken van foto, video en camerashows als NAB en The Photography Show (naar sept. 2020 verzet) worden de bedrijven ook zelf geraakt. Zo is de Nikon D6 vertraagd vanwege een tekort aan onderdelen die vanuit China moeten komen.

De Nikon D6 spiegelreflexcamera zou deze maand uitkomen, een perfect moment omdat het nog voor het begin van de Olympische Spelen is (als die doorgaan). Op de officiële website van de Japanse fabrikant biedt het bedrijf zijn excuses aan:

“Dank je wel voor het kiezen van Nikon voor jouw fotografie benodigdheden. Vanwege vertraging van onderdelen vanuit een samenwerkend bedrijf door COVID-19, zijn we genoodzaakt het uitbrengen van de Nikon D6 spiegelreflexcamera, die gepland stond voor maart 2020, uit te stellen.” De camera staat nu in de planning voor mei 2020 en de exacte datum wordt aangekondigd zodra deze bekend is.

Bekijk ook: de beste spiegelreflexcamera van dit moment

Eerste coronavirus camera

De Nikon D6 is de eerste high-end camera die wordt getroffen door het virus. Het effect van het virus is al langer te voelen en duidelijk door heel Azië. Zo gaf Sony een paar weken terug al aan dat er een kans bestaat dat hun productie wordt vertraagd vanwege het virus en heeft Canon pas geleden 5 fabrieken tijdelijk moeten sluiten.

Ook evenement hebben last van het virus. Omdat er veel mensen samenkomen op deze bijeenkomsten zijn MWC in Spanje (smartphone super show) en het bekende CP+ 2020 in Japan al gecancelled. We zijn benieuwd of IBC 2020 in Amsterdam (meestal in september) wel doorgaat. Voor het evenement kan dit goed nieuws zijn, omdat je dan opeens een show hebt waar fabrikanten grote onthullingen doen.

Voorlopig moet je het dus nog even met je oude camera doen. De eerste reviews over de Nikon D6 waren nogal twijfelend. Is de camera er echt op vooruit gegaan ten opzichte van de Nikon D5?

Beste prijzen van vandaag voor de Nikon D5

 

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden de laagste cameraprijs in Nederlandse en Belgische webshops. We vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie en geven je het laatste nieuws op cameragebied. Op die manier helpen wij bij het vinden van de beste compactcamera, systeem camera, spiegelreflexcamera, bridgecamera, videocamera, action camera, drone, vlog camera of instant camera. In ons camera overzicht vind je camera’s van bijvoorbeeld Canon, Nikon, Sony, Panasonic of Olympus. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jullie. Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen voor je opgesteld om je te helpen de beste camera voor jou te kiezen

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera uit het buitenland kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

De beste camera’s van dit moment

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

      Laat een reactie achter

      Camera Deals
      Logo
      Vergelijk items
      • Totaal (0)
      Vergelijken
      0