Search
Close this search box.

Nikon geeft gratis 7 uur aan online fotografie en film training weg!

Geüpdate op 05/04/2020 door Yoreh

Hoewel de lente nu echt lijkt aan te breken met de hogere temperaturen en het steeds fijner wordt om op je balkon of in de tuin te vertoeven (COVID!), is het door dit virus nog steeds de uitgelezen kans om je skills the updaten en upgraden. Nikon School helpt daarbij door ruim 428 minuten aan gratis lessen over fotografie en film online te zetten. De lessen zijn gratis te volgen in april. 

Het kan best zo zijn dat je al 200 uur aan gratis materiaal hebt bekeken en er inmiddels wel klaar mee bent, maar nieuwe skills leren is misschien wel een van de leukste dingen die er zijn. De video’s focussen zich voornamelijk op fotografie, maar er zit ook een cursus voor videografie tussen. Voor ieder wat wils!

Per video krijg je een kwartier tot 70 minuten aan zeer waardevolle informatie en het is dan ook handig om pen en papier bij de hand te houden. Opschrijven werkt altijd goed om informatie beter op te slaan en uiteraard kan je het in een later stadium nog is terug lezen.

Om de video’s te bekijken hoef je alleen maar aan te melden met je e-mail adres en vervolgens ben je klaar om te beginnen!

De Nikon School cursussen

Nikon biedt 10 gratis cursussen aan waarvan 2 over video en 8 over fotografie.

Video cursussen

The Art of Making Music Video’s – Chris Herhman

In deze cursus leer je de basistechnieken voor het maken van een nóg betere muziek video’s. Je hebt geen high-end camera nodig, want alles is gebaseerd op het gebruik van een DSLR.

Creating Video Content with Z 50 – Kitty Peters

Nik0n is erg enthousiast over hun Nikon Z50 systeemcamera en deze willen ze in de spotlight zetten door Kitty Peter te laten uitleggen wat je er mee kan. In de cursus leer je alles over storytelling,  camerabewegingen, geluid, lens keuze en krijg je nog veel meer tips. Deze cursus is echt de moeite waard als je van film maken houdt!

Fotografie cursussen

Getting Started with Your Nikon DSLR

De titel spreekt voor zich. Ben je nieuw in de fotografie en heb je net een Nikon spiegelreflexcamera aangeschaft, dan zal deze video je een grote sprong vooruit laten maken. In 15 minuten leer je alles over de werking van de camera’s.

Photographing Children en Pets – Tamara Lackey

Wat een leuke titel, soms zijn huisdieren net kinderen (en andersom), maar het gaat vooral om het feit dat zowel kinderen als huisdieren lastiger te regisseren zijn. In deze cursus leer je hoe je een echte emotie op de gevoelige plaat legt.

Hands-on with SB-5000 Speedlight (flitser) – Joe McNally

Dit is er een voor de gebruikers van flitsers. Het goed gebruiken van een flitser kan je foto veel extra dynamiek geven en deze video laat je zien dat het helemaal niet zo moeilijk is om deze skills te leren.

Fundamentals of Photography – Reed Hoffman

Fotografeer je meestal op ‘auto’, dan zal dat na het kijken van deze video waarschijnlijk voorbij zijn. In deze video van 42 minuten leer je alles over de fundamenten van fotografie en de instellingen van je camera.

Beyond the Fundamentals of Photography – Reed Hoffman

Deze video is eigenlijk deel twee over de fundamenten van fotografie en gaat echt diep in op alles dat je kan doen met je spiegelreflexcamera. Reed Hoffman vertelt niet alleen over de camera, maar ook over creatieve technieken om betere foto’s te maken.

Environmental Portraiture – Joey Terrill

Nikon ambassadeur Joey Terril leert je alles over portretfotografie. Hoe je jouw model goed in de omgeving plaatst, maar ook hoe je de omgeving een verhaal laat vertellen. Joey laat je zien hoe je de juiste lens kiest en hoe je gebruik maakt van flitsers.

Discovering Macro Photography – Joey Terrill

Macrofotografie is voor velen een redelijk onbekend terrein, maar wanneer je er mee bezig gaat zal je zien dat er een wereld voor je open gaat. Joey Terrill vertelt alles over het vastleggen van zowel grote als kleine objecten met macro fotografie.

Exploring Dynamic Landscape Photography – Taylor Glenn

Het maken van landschapsfoto’s is veel meer dan een groothoeklens op je camera zetten en een goede hoek kiezen. In deze video vertelt Taylor Glenn hoe je verschillende soorten landschappen op allerlei manieren kan vastleggen, ongeacht het type en merk camera dat je gebruikt.

Ik ga de komende dagen een aantal van deze cursussen volgen, welke lijken jou het meest interessant?  Veel plezier er mee!

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden de beste camera en objectief prijs in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk en wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie. Daarbij geven wij je het laatste nieuws op camera en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden van de beste lens, camera en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen voor je opgesteld om je te helpen de beste camera voor jou te kiezen

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

De beste camera’s van dit moment

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

 

Tags:

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

      Laat een reactie achter