Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Specificaties voor de Canon EOS 1D X Mark III bekend en klaar voor pre-order

Geüpdate op 13/02/2020 door Yoreh

Als professionele fotograaf heb je lang moeten wachten, maar hij is er dan toch echt bijna: de Canon EOS 1D X Mark III. Bij CameraNu is hij al beschikbaar voor pre-order. Prijs: (rond)€6000. Wij van cameradeals nemen alvast een kijkje!

Wat er in de 1D X Mark III zit

In de Canon EOCanon-EOS-1D-X-Mark-III-S 1D X Mark III zit een full-frame 20.1 megapixel sensor met een een nieuwe DIGIC beeldprocessor. Grote kans dat deze camera binnenkort een plekje krijg in onze lijst van beste spiegelreflexcamera’s!

Specificaties

  • 20.1 megapixel
  • 16fps mechanisch schieten
  • 20fps liveview schieten
  • ISO 100-102,400 (uit te breinden tot 819,200)
  • Dubbele CFexpress kaartsleuven
  • 4K 60p met 10-bit 4:2:2 Canon Log opnames
  • 5.4K RAW interne opnames
  • Geen crop bij 4K of RAW opnames
  • RAW foto buffer van 1000+ foto’s
  • RAW + JPEG buffer van 1000+ foto’s
  • RAW + HEIF bugger van 350 foto’s

Gemaakt voor wild- en sportfotografie

De 1D X Mark III is ontworpen voor sport en wildfotografie en heeft een verbeterde autofocus die een 28x betere resolutie heeft dan zijn voorganger. Het autofocussysteem heeft  525 phase-detectie AF-punten en een veel snellere processor. Zo maak je namelijk tot 20 foto’s per seconde met live-view en 16 foto’s per seconde wanneer je de viewfinder gebruikt.

HEIF indeling

De HEIF indeling staat voor High Efficiency Image File Format (HEIF) en staat ook bekend als High Efficiency Image Coding (HEIC). Dit bestandsformaat is bedoeld voor foto’s en fotoreeksen. De maker van deze bestandsindeling, MPEG Group zegt dat dit formaat twee keer zo veel informatie kan opslaan dan een JPEG, maar nog wel dezelfde grootte als een JPEG houdt. Je hebt dan dus een foto van hogere kwaliteit, zonder dat je kaarten direct voor zijn.

Het is mogelijk om tegelijkertijd in RAW + JPEG formaat te schieten met een buffer tot 1000+ foto’s. Wanneer je RAW + HEIF schiet, dan is de buffer ongeveer 350 foto’s.

Canon-EOS-1D-X-Mark-III-

4K film zonder crop

De EOS 1D X Mark III is niet alleen een geweldige fotocamera, ook op het gebied van film staat hij zijn mannetje. Filmen doe je namelijk in 4K met 60fps, met de mogelijkheid om je opnames op te slaan in RAW 10-bit 4:2:2 met Canon Log op de interne CFexpress kaarten. Dankzij de nieuwe processor en CMOS sensor krijg je met hoge ISO-waardes nog steeds kraakheldere beelden.

Filmen in 4K is niet het enige dat de camera kan. Met de nieuwe  processor kan je de camera namelijk boosten tot 5.4K RAW film opnames. Het mooiste hieraan is dat het allemaal intern kan worden opgenomen.

Verbeterde connectiviteit

Op photoshoot is snelheid heel belangrijk. Je wil niet alleen een snelle camera, maar je wil ook dat deze beelden snel worden overgezet. De ingebouwde ethernet poort is twee keer zo snel als zijn voorganger, de Mark II. Met de optionele WFT-E9 verzend je de foto’s via Wifi of Bluetooth en je kan de GPS gegevens opslaan.

Beter in alles

De Canon EOS 1D X Mark III is eigenlijk op elk punt verbeterd ten opzichte van de vorige versie. Van oplichtende knoppen tot extreem snelle AE- en focustracking. Van waterdichtheid tot een heldere en betere viewfinder.

Canon-EOS-1D-X-Mark-III-

 

 

 

 

 

Foto specificaties

Resolutie Aantal pixels
L 20 miljoen pixels (5472 × 3648)
M1 12.7 miljoen pixels (4368 × 2912)
JPEG
M2
Ongeveer 8.9 miljoen pixels (3648 × 2432)
S 5 miljoen pixels (2736 × 1824)
HEIF L 20 miljoen pixels (5472 × 3648)
RAW RAW / C-RAW ongeveer 20 miljoen pixels (5472 × 3648)

 

Pre-Order de Canon 1DX Mark III

 

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden de laagste cameraprijs in Nederlandse en Belgische webshops. We vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie en geven je het laatste nieuws op cameragebied. Op die manier willen wij helpen bij het vinden van de beste compactcamera, systeem camera, spiegelreflexcamera, bridgecamera, videocamera, action camera, drone, vlog camera of instant camera. Camera’s van bijvoorbeeld Canon, Nikon, Sony, Panasonic of Olympus voeg je toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

De beste camera van dit moment vinden?

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

 

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

Laat een reactie achter

Camera Deals
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0