Search
Close this search box.

Canon heeft een opvouwbaar camera scherm ontworpen

Geüpdate op 29/08/2022 door Yoreh

Langzaam maar zeker neemt de telefooncamera markt de plek in van compact camera’s en Canon springt daar slim op in. Ze hebben een uitklapbaar camerascherm ontworpen. Gaan de huidige camera’s smartphones achterna? Het zou geen slecht idee zijn. 

Het uitvouwbare scherm zien we al in high-end smartphones en het zal niet al te lang meer duren voordat deze vouwschermen ook voor de midden-range telefoons beschikbaar worden. Canon heeft goed gekeken en zelf een uitklapbaar scherm ontworpen.

Omdat de camera verkopen dalen en worden ingehaald door de beste smartphones met camera, is het belangrijk dat fabrikanten bij blijven en zorgen dat gebruikers de nieuwe technologieën ook op de traditionele camera’s kunnen gebruiken.

Vouwscherm-op-canon-camera-cameradeals

Aangevraagd patent

Het aangevraagde patent (20220269152) voor het scherm zorgt ervoor dat Canon rustig kan doorwerken aan het ontwerp, zonder dat iemand er met de technologie vandoor gaat. Het uitklapbare scherm klapt 1/3e omhoog en 1/3e omlaag. Wat het scherm uiteindelijk twee keer zo groot maakt.

Vouwscherm-op-canon-camera-cameradeals

Een andere manier is om het scherm in twee de te delen, waarmee een fysiek scharnier wordt gebruikt.

Vouwschermen populairder

Nu de vouwschermen langzaam maar zeker populairder en ook betaalbaar worden, is het een goede zet om dit ook in traditionele camera’s te verwerken. Zo heeft Canon eerder al patent aangevraagd voor het focussen op onderwerpen met je oog en dat is een functie die we nu terugzien in de Canon EOS R3. Het zou dus goed kunnen dat we deze nieuwe eigenschappen echt op een camera gaan zien.

Hopelijk komt er met een nieuw scherm ook een menu dat makkelijker is en doet denken aan de simpelheid van smartphones!

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

      Laat een reactie achter

      Camera Deals