Zoek
Sluit dit zoekvak.

Fujifilm, Sony en Panasonic stoppen verkoop in Rusland en doneren miljoenen aan Oekraïne

Geüpdate op 15/03/2022 door Yoreh

Naast bedrijven als PayPal, Starbucks en Mc Donalds, stoppen nu ook Sony, Panasonic, Fujifilm en Peak Design met de verkoop van camera’s en randapparatuur in Rusland. Daarnaast plannen de bedrijven miljoenen euro’s aan hulpgeld aan Oekraïne te doneren. 

Het Amerikaanse bedrijf Apple was de eerste technologie gigant die aangaf hun producten van de Russische markt te halen. Na Canon en Adobe, stoppen Sony, Panasonic, Fujifilm en Peak Design nu dus ook met de verkoop.

Grote bedrijven verlaten Rusland

Het leven voor de normale Rus wordt lastiger en lastiger. Zo zijn er minder producten te koop in de supermarkt, maar ook betalingssystemen zijn aan banden gelegd. Zo hebben PayPal, Google Pay en Apple Pay hun activiteiten gestaakt.

De grootste cameramerken Sony, Nikon, Canon, Fujifilm en Panasonic staken hun leveringen aan het land. Dat betekent dat de camera’s en lenzen langzamerhand niet meer te koop zijn. Nikon heeft aan de pers laten weten een donatie te hebben gedaan aan Unicef (UNHCR).

Sony stop verkopen en stort geld

Panasonic en Sony hebben geen fabrieken in Rusland, maar ook zij stoppen alle transacties tussen Rusland. Vooral Sony is ook bekend op het gebied van Audio en Visuele systemen. Daarbij doneren ze twee miljoen Dollar aan United Nations High Commissioner For Refugees (UNHCR), UN Refugee Agency en NGO Save The Children. Elk bedrag dat hun werknemers storten aan goede doelen, zal door Sony worden geëvenaard.

Bekijk ook: kijk live hoe de oorlog in Oekraïne zich ontwikkelt.

Extra X-Ray systemen van Fujifilm

Ook Fujifilm stop alle verkopen in Rusland en gaat 2 miljoen doller doneren aan humanitaire doeleinden, 1 miljoen aan UNHCR en UNICEF. Verder geven ze draagbare medische röntgensystemen aan de medische sector van UNICEF.

Peak design geeft tassen weg

Nast het stoppen van der verkoop van tassen in Rusland, wil Peak Design ingeleverde tassen aan vluchtelingen geven. Zo kunnen geluchte journalisten gratis tassen krijgen voor hun apparatuur. Het bedrijf geeft wel aan dat dit logistiek een laste klus kan worden.

Dit raakt de Russische bevolking, maar waarom?

De vraag is waarom je onschuldige Russen de tol laat betalen voor acties van een leider die alle beslissingen in zijn eentje neemt. Het idee hierachter is om de economie zo ver te laten krimpen dat de Russische president Poetin de oorlog wel móet stoppen. Een andere insteek kan zijn dat het Russische volk het niet meer langer pikt en massaal de straat op gaat. Hoewel er al vele protesten zijn vanuit de Russische bevolking, is het maar de vraag of deze groter worden. De Russische overheid grijpt namelijk hard in en vele betogers worden opgepakt. Wat er vervolgens met hen gebeurd is vaak niet duidelijk.

De kans is groot dat meerdere grote merken zich terugtrekken uit Rusland. Niemand wil weg uit Rusland. Niet voor de burgers, maar natuurlijk ook niet omdat de bedrijven geld mislopen. Maar, het wordt het nieuwe ‘normaal’ en daar horen zij zich bij aan te sluiten. Met de hoop dat Poetin zich uiteindelijk terugtrekt uit Oekraïne.

Wat is CameraDeals?

Wij van Camera Deals vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kun je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen we bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!Camera-Deals-Logo-2022-150px-klein

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland of Duitsland te kopen? Ja! Je kunt daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over online camera’s kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Nieuws en recente posts

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0