Search
Close this search box.

Gaan Olympus camera’s en lenzen straks als ‘OM-D’, ‘PEN’ en ‘Zuiko’ door het leven?

Geüpdate op 14/07/2020 door Yoreh

Inmiddels is het duidelijk dat Olympus hun camera en lenzen-tak verkoopt aan Japan Industrial Partners (JIP) en dat de overdracht op 30 september 2020 plaatsvindt. Er gaan geruchten de ronde dat de benaming van de apparatuur ook anders wordt. 

De naam die voor op de camera staat zegt een hoop en is belangrijk voor de marketing, Op dit moment prijkt de naam ‘Olympus’ nog op de modellen, maar dat zou kunnen veranderen. Vanaf 2021 zou JIP de naam ‘Olympus’ verwijderen en nog alleen ‘OM-D’ en ‘PEN’ gebruiken. Lenzen gaan verder onder de naam ‘Zuiko’.

Lees ook: Olympus is niet uitgespeeld en lanceert lenzen roadmap 2020

Hoe dat er uit gaat zien? De Olympus OM-D E-M5 III wordt OM-D E-M5 III en de Olympus PEN E-PL9 wordt de PEN E-PL9.

Olympus PEN E-PL9 Body Blauw + 14-42mm EZ - CameraDeals.be

Olympus PEN E-PL9

Of dit ook echt gebeurd of niet hangt allemaal af van de verkoopovereenkomst, die (nog) niet openbaar is. Voor nu is dit dus een gerucht en het kan dus allemaal niet waar zijn. Echter komen de geruchten van het doorgaans zeer goed geïnformeerde 43 Rumors. Dezelfde website weet ook te melden dat Olympus medewerkers in Tokyo, Europa en Noord-Amerika via het persbericht op de hoogte werden gebracht over de verkoop. We zijn dus benieuwd wie de bron van 43 Rumors is, als zelfs de medewerkers niet weten wat er te wachten staat.

Het bedrijf JIP heeft eerder al het merk Sony Vaio overgenomen en daar ‘Vaio’ van gemaakt. Het bedrijf wil geen naam dragen waar het niets mee te maken heeft en dat is goed te begrijpen. Echter zijn Olympus camera’s een stuk bekender dan dat de Sony Vaio was. Het is dus maar te vraag of de camera’s kunnen overleven wanneer ‘Olympus’ niet meer op de producten staat.

Olympus OM-D E-M5 Mark III systeemcamera Zilver + 14-150mm Zwart -

Olympus OM-D E-M5 Mark III

Wat het uiteindelijk wordt komen we te weten op 30 september, wanneer de definitieve overdracht plaatsvindt. Voor nu kan je nog even genieten van de naam ‘Olympus’.

 

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste camera en objectief prijs in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk en wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws op camera en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste lens, camera en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

De beste camera’s en drones van dit moment

Beste-lijsten-omslag-330

Beste-drones-van-dit-moment

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen voor je opgesteld om je te helpen de beste camera voor jou te kiezen

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

      Laat een reactie achter