Search
Close this search box.

Ontwikkeling van Nikon Z 800mm objectief aangekondigd

Geüpdate op 15/12/2021 door Yoreh

De Nikon Z 800mm f/6.3 VR S is de tweede aangekondigde super telezoom, die zich richt op sport- en wildfotografen. 

Het assortiment van Z-objectieven groeit gestaag, maar er is nog altijd een groot gat als het gaat om super telezoom lenzen en dat is te zien in de Nikon Z-lenzen Roadmap. Met de kortgeleden aangekondigde Z 100-400mm f/4.5-6.3 VR S en Z 400mm f/2.8 TC VR S wordt dit gat langzaam gedicht.

De Z 800mm is een S-line lens en dat betekent dat deze in het allerhoogste segment qua kwaliteit zit. Dit garandeert dus de beste beeldkwaliteit en scherpte. De Phase Frensel is een speciaal ontworpen binnenlens werkt als een element dat extra licht opvangt om focus te verbeteren en deze moet de Z 800mm superieur maken.

Nikon-Objectieven-Roadmap-2022-cameradeals

Nikon Z-lens roadmap

Productontwikkeling

De huidige aankondiging van de Z 800mm gaat over een productontwikkeling en dat betekent dat het objectief op dit moment wordt ontwikkeld. De prijs is nog niet bekend, maar als we kijken naar de Nikon F-vatting AF-S 800mm f/5.6E FL ED VR, dan betaal je zo’n €20499. Het lijkt erop dat de Z 800mm ook in dit prijssegment komt.

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0