Ontwikkeling van Nikon Z 800mm objectief aangekondigd

Geüpdate op 15/12/2021 door Yoreh

De Nikon Z 800mm f/6.3 VR S is de tweede aangekondigde super telezoom, die zich richt op sport- en wildfotografen. 

Het assortiment van Z-objectieven groeit gestaag, maar er is nog altijd een groot gat als het gaat om super telezoom lenzen en dat is te zien in de Nikon Z-lenzen Roadmap. Met de kortgeleden aangekondigde Z 100-400mm f/4.5-6.3 VR S en Z 400mm f/2.8 TC VR S wordt dit gat langzaam gedicht.

De Z 800mm is een S-line lens en dat betekent dat deze in het allerhoogste segment qua kwaliteit zit. Dit garandeert dus de beste beeldkwaliteit en scherpte. De Phase Frensel is een speciaal ontworpen binnenlens werkt als een element dat extra licht opvangt om focus te verbeteren en deze moet de Z 800mm superieur maken.

Nikon-Objectieven-Roadmap-2022-cameradeals

Nikon Z-lens roadmap

Productontwikkeling

De huidige aankondiging van de Z 800mm gaat over een productontwikkeling en dat betekent dat het objectief op dit moment wordt ontwikkeld. De prijs is nog niet bekend, maar als we kijken naar de Nikon F-vatting AF-S 800mm f/5.6E FL ED VR, dan betaal je zo’n €20499. Het lijkt erop dat de Z 800mm ook in dit prijssegment komt.

Yoreh

Yoreh

Het is 2009 wanneer ik, Yoreh, mijn bedrijf Y-Register Video & Music Productions opzet, waarmee ik vandaag de dag nog actief ben. De laatste 10 jaar ben ik bezig in de wereld van cinematografie, fotografie en muziekproductie. Tijdens deze jaren heb ik Communicatie & Multimedia Design op de Hogeschool Rotterdam en Muziek Productie op CODARTS Rotterdam gestuurderd. Door de jaren heen reis ik de wereld rond en heb ik vele, (commerciële) video's en foto's gemaakt, camera’s versleten, gehuurd, gekocht, geprobeerd en stuk gemaakt. Cameradeals is door mij opgezet om alles omvattende camera-informatie te verschaffen. Meer info vind je op de Over CameraDeals pagina.

Wat vind jij er van?

Laat een reactie achter

Camera Deals
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart