Zoeken
Sluit dit zoekvak.

140 DJI Mavic Mini’s aan Oekraïense leger geleverd door Finse vrijwilligers

Geüpdate op 05/03/2022 door Yoreh

Een groep van Finse vrijwilligers hebben 140 DJI Mavic Mini drones naar Oekraïne gebracht. Deze worden door het leger ingezet voor surveillance taken. 

Henri Lindroos en zijn vrienden hebben hoogst persoonlijk voor een waarde van €52,000 aan DJI Mavic Mini drones naar Oekraïne gebracht. De drones wegen nog geen 250 gram per stuk en zijn daarom makkelijk mee te nemen en snel in te zetten door het Oekraïense leger. De drones worden inzet in de strijd tegen de Russische invasie en kunnen helpen gebieden te verkennen.

De 140 drones hebben een waarde van €52,000 en het geld komt van donaties. Het trio heeft er voor gezorgd dat alle batterijen zijn opgeladen zodat ze direct inzetbaar zijn. Ze hebben zelfs extra accu’s en opladers bijgevoegd, zodat de drones constant actief kunnen zijn. De drie Finnen hebben de DJI drones persoonlijk naar Oekraïne gebracht, via Polen.

Aangekomen op woensdag

Op woensdag 2 maart zijn drones al aangekomen bij het Oekraïense leger en volgens Lindroos gaan er nog vele drones bijkomen.

Lindroos meld via Twitter het volgende:

“De 140 drones zijn met ons geland in Polen. We zijn nu onderweg naar het Oekraïense leger zodat de drones kunnen worden ingezet voor verkenningsvluchten. Er is €52,000 aan materiaal klaar om ingezet te worden aan de frontlinie van een onafhankelijk land dat voor haar voortbestaan vecht.”

Finse-vrijwilligers-leveren-52000-euro-aan-dji-mavic-mini-drones-aan-oekraine-cameradeals

Foto: Henri Lindroos

Hieronder is een interview met Lindroos te zien over hoe hij en zijn vrienden de drones in Oekraïne hebben gekregen.

Henri Lindroos levert overigens niet alleen drones, maar zorgt ook dat olie, aggregaten en andere spullen richting het front gaan.

Over de DJI Mini

De DJI Mini is nog altijd een van de beste drones en ideaal voor het leger omdat je weinig tot geen ervaring nodig hebt om deze de besturen. Het Chinese merk had waarschijnlijk nooit verwacht dat hun DJI drones zo grootschalig in een conflictgebied zou worden ingezet. De drone kan tot 30 minuten in de lucht blijven, maakt 2.7K video’s en neem 12MP foto’s. Al deze eigenschappen kunnen helpen om een gebied met veel details in kaart te brengen. Inmiddels is de DJI Mini opgevolgd door de Mini 2 en er zijn al tekenen van een DJI Mini 3.

Vraag om drones

Eerder vroeg het Oekraïense leger aan burgers hun drones in te leveren zodat deze als een kleine bommenwerper kunnen worden ingezet.

Lees ook: Kijk Live hoe de oorlog in Kyiv zich ontwikkelt

Lees ook: DJI Mavic Mini vs Mini 2

Wat is CameraDeals?

Wij van Camera Deals vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kun je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen we bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!Camera-Deals-Logo-2022-150px-klein

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland of Duitsland te kopen? Ja! Je kunt daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over online camera’s kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Nieuws en recente posts

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0